Prăpăd în Govora: 2.500 de pui au murit după ce hala în care se aflau a luat foc


Pe 5 martie, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu în Gătejești, Băile Govora, la două hale de pui și o casă. La fața locului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere. Suprafața pe care s-a manifestat incendiul a fost de circa 800 mp. Proprietara, în vârstă de 64 de ani, a suferit atac de panică, ea fiind preluată de echipajul SMURD și transportată la spitalul din Râmnicu Vâlcea.
A fost afectată o hală de creștere pui de circa 250 mp, anexe din gospodărie pe o suprafață de aproximativ 100 mp și vegetație uscată pe circa două hectare. S-a reușit oprirea propagării incendiului la casa din gospodărie și extinderea spre alte gospodării (incendiul s-a propagat și prin intermediul vegetației uscate ). Puii din interior, în număr de circa 2.500, erau de numai o zi.

Șeful ISU Vâlcea, prezent la fața locului

Pompierii au lucrat intens pentru decopertarea acoperișului și lichidarea focarelor cu ajutorul a patru autospeciale de stingere și echipajele aferente sub coordonarea inspectorului șef lt. col Dan Pascaru. S-a reușit astfel salvarea casei din curtea căreia a pornit incendiul și alte câteva locuințe situate în apropiere.