Pompierii la datorie


Week-end cu 72 de urgențe pentru SMURD
În week-end-ul ce abia s-a încheiat, membrii echi­pa­jelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru 40 de situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Alunu, Băile Govora, Berislă­veşti, Brezoi, Creţeni, Drăgăşani, Fârtăţeşti, Gră­­diştea, Ghioroiu, Horezu, Ioneşti, Lăpuşata, Livezi, Mădulari, Mitrofani, Olanu, Păuşeşti, Pietrari, Prun­deni, Râmnicu Vâlcea, Roşiile, Sălătrucel, Stă­neşti, Stoeneşti, Şuşani, Valea lui Stan şi Voiceşti pentru: două hipertensiuni arteriale; un traumatism cranio-cerebral; intoxicaţii; cinci accidente de circu­laţie; dureri: precordiale, la cap, abdominale, la co­loană, de membre; arsuri de gradul III şi stări gene­rale de rău. După acordarea primului ajutor calificat, 35 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apro­piate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Incendiu la o locuință din Scundu
Pe 28 noiembrie, la ora 14.41, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în comuna Scundu. Până la stingerea incendiului, au ars: circa 30 mp din acoperişul casei de locuit, tocăria şi bunurile din două camere. S-au degradat: pereţii locuinţei şi tavanul, construit din cercuială. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile din cauza degradării coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Muniție descoperită în comuna Ștefănești
În data de 28 noiembrie, la ora 12.32, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru asanarea teritorială de muniţie în comuna Ştefăneşti. În urma efectuării unor lucrări agricole, a fost descoperit un proiectil de 75 mm. Pirotehnicienii au cercetat, identificat, ridicat, transportat şi depozitat proiectilul într-un depozit special.

Foc la o magazie din Vlădești
În aceeași dată, la ora 16.29, pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie în comuna Vlădeşti. Până la stingerea incendiului, a ars acoperişul unei magazii, construită din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe aproximativ 16 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi neizolarea corespunzătoare a coşului de fum faţă de materialele combustibile.

Pompierii au stins focul de la o societate de prelucrare a lemnului
La finalul săptămânii trecute, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o societate de prelucrare a lemnului în comuna Mihăeşti. Până la stingerea incendiului, au ars circa 0,5 mc lemne de foc, depozitate lângă un service auto, şi s-a degradat o bucată de tablă din peretele acestuia. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile din cauza degradării coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Proprietara dormea, apartamentul era inundat
În data de 28.11.2014, la ora 22.49, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru deblocarea unui apartament situat în Râmnicu Vâlcea, strada Dacia. Întrucât în apartament locuieşte o bătrână, în vârstă de 94 de ani, iar locuința a fost inundată, vecinii au solicitat intervenţia pompierilor pentru a putea pătrunde în interior. La final, s-a constatat că bătrâna a dormit şi nu a auzit soneria.