Pompierii, în acțiune


Proprietarul unei magazii în flăcări s-a ales cu arsuri la picioare
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 22 mai, la ora 15.43, pentru stingerea unui incendiu produs în comuna Păuşeşti, sat Păuşeşti Otăsău, izbucnit la o magazie. Flăcările s-au declanşat în interiorul magaziei, iar până la stingerea acestora au ars : acoperişul anexei construit din lemn cu învelitoare din tablă în suprafaţă de aproximativ 12 mp. şi bunurile din interior (un motoscuter, un acumu­lator electric, trei moto-fierăstraie, patru bormaşini). În urma incendiului, a rezultat rănirea proprietarului în vârstă de 37 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, în încercarea de a stinge incendiul. Acesta a primit îngrijiri preliminarii de la membrii echipajelor SMURD după care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru îngrijiri suplimentare. După aproxi­mativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din jur. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.

Nepotul s-a jucat cu focul și a distrus o tonă de lucernă
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 23 mai, la ora 18.59, pentru stingerea unui incendiu produs în comuna Ioneşti, sat Ioneşti, în gospodăria unei femei, la un adăpost de animale. Flăcările s-au declanşat la suprastructura fânarului, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, iar până la stingerea acestora au ars : partea superioară a fânarului şi o tonă lu­cernă producţie 2014. După aproxi­mativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanșat după ce nepotul proprietarului în vârstă de 6 ani s-a jucat cu focul în apropierea depozitului de furaje.

Incendiu la o bucătărie de vară din Bărbătești
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 22 mai, la ora 12.52, pentru stingerea unui incendiu produs în comuna Bărbătești, sat Negrulești. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul bucătăriei de vară construit din lemn cu învelitoare din țiglă în suprafață de aproximativ 60 mp. aproximativ trei mc. de scândura de brad și o afumătoare din lemn în suprafață de patru mp. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la bunurile din apropiere. Cercetările preliminarii efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis, fără respectarea normelor de prevenire împotriva incendiilor.