Pompierii au salvat un câine comunitar


În data de 31 mai, la ora 11.35, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru salvarea unui câine comunitar prins într-o capcană artizanală. Animalul a rămas prins în capcana aflată în Râmnic, pe strada Arinicilor, acesta fiind salvat la scurt timp de la sosirea echipajelor.

Autoturism în flăcări, în Drăgășani
În aceeași zi, la ora 00:23, angajații ISU Vâlcea au intervenit în Drăgășani, pe strada Momotești, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Până la stingerea incendiului, au ars elementele combustibile din zona bordului autoturismului și a compartimentului motor în proporție de 30%. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins.  Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.

29 de urgențe în atenția SMURD
În week-end-ul ce abia s-a încheiat, membrii echipajelor SMURD din cadrul ISU „General Magheru”  Vâlcea au fost solicitaţi pentru 29 de situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit în localităţile: Sineşti, Buneşti, Mihăeşti, Băile Olăneşti, Stoeneşti, Stoileşti, Zătreni, Băile Govora, Titeşti, Milcoiu, Râmnicu Vâlcea, Berbeşti, Bălceşti, Grădiştea pentru: dureri toracice, plăgi la nivelul feţei şi nivelul membrelor inferioare şi superioare, un traumatism cranian, insuficienţe respiratorii și un accident vascular cerebral. Persoanele în cauză au primit îngrijiri medicale preliminarii, după care au fost transportate la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri suplimentare.