Polițiștii vâlceni au confiscat primii pomi de Crăciun


Zilele trecute, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au organizat, pe raza județului Vâlcea, activități pentru diminuarea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național prin tăierea, furtul, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 de ani, din comuna Polovragi, județul Gorj. În urma verificărilor desfășurate, s-a constatat că bărbatul în cauză transporta 94 de pomi de Crăciun, pentru care nu deținea aviz de însoțire a materialului lemnos.
„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 1.000 de lei, conform Legii 170/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Pomii de Crăciun au fost confiscați și predați organelor silvice. La activități au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea”, au transmis polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea