Polițiștii și jandarmii au intervenit în Bujoreni: există temeri că sute de rromi veniți din străinătate nu respectă măsurile de izolare la domiciliu!


Astăzi, 19 martie, încă dinainte de orele prânzului, zeci de oameni ai legii (polițiști și jandarmi), cărora li s-a alăturat și personal medical, au participat la o amplă misiune în comuna Bujoreni. Din câte se pare, în ultimele cinci-zece zile, în comuna din nordul Râmnicului (cu precădere în satul Lunca), zeci de persoane de etnie rromă ar fi revenit din străinătate. Medicii de familie din localitate au anunțat autoritățile după ce rromii au arătat prin comportamentul lor că ignoră orice indicații ce au legătură cu măsurile de prevenire a epidemiei de Coronavirus. Chiar dacă au venit în majoritate din țări în care epidemia face acum ravagii (dar la momentul în care au intrat în România ei nu veneau din zone declarate roșii – există și varianta că unii au declarat în mod mincinos că s-au întors din țări neafectate de COVID), rromii nu stau în niciun caz izolați la domiciliu. Oamenii din zonă susțin că rromii umblă pe străzi sau în unități de alimentație publică și stau în grupuri mari. De altfel, mai mulți dintre locuitorii din zonă (probabil nu de etnie rromă) s-au sesizat și au anunțat autoritățile despre pericolul la care ar putea fi expuși din cauza ignoranței de care au dat dovadă rromii.
Până la această oră nu am reușit să avem un punct de vedere al vreunui reprezentant al comunității rrome din Bujoreni, măsurile impuse astăzi de autorități fiind destul de severe – accesul în zonă fiind restricționat! În măsura în care vom reuși să avem un astfel de punct de vedere îl vom publica, fiind curioși de altfel să vedem cum se apără cetățenii care au venit din străinătate și care ignoră aproape în totalitate recomandările autorităților!