Polițiștii rutieri au făcut rost de bani: În trei zile, amenzi de 80.000 de lei


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea fac cunoscute, schematic, rezultatele activităților desfășurate în cele trei zile ale week-end-ului trecut. Astfel, oamenii legii au aplicat 310 sancțiuni contravenționale, cu valoarea cumulată de peste 80.000 de lei! Destul de productivi neobosiții polițiști vâlceni în numai trei zile, credem noi. De amintit și faptul că au fost reținute 42 de permise de conducere, fiind retrase și șase certificate de înmatriculare.

Cu alcoolu-n vene, pe străzile din Râmnic
Zilele trecute, polițiștii râm­ni­ceni au identificat doi bărbați care se urcaseră la volan deși consumaseră băuturi alcoolice în prealabil. Primul care a căzut în „plasa” oamenilor legii a fost un tânăr cu vârsta de 35 de ani. Acesta a fost oprit în trafic pe bulevardul Dem Rădulescu din sudul Râmnicului. Întrucât băr­ba­tul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au verificat cu aparatul etilotest, rezultând o concen­traţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițiștii au descoperit în trafic, tot sub influența alcoolului, un tânăr cu vârsta de 23 de ani și domiciliul în comuna Nicolae Bălcescu. În acest caz, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Conducătorii auto au fost duşi la spital pentru prelevarea de probe biologice de sânge, faţă de aceştia efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, arată polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.

Întâmplare îngrijorătoare în Păușești Otăsău:
Minor sub influența băuturilor alcoolice, cu scuterul pe drumurile publice
În după-amiaza zilei de 9 aprilie, polițiștii din Păușești Otăsău au descoperit un minor care conducea un scuter pe drumurile publice deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma verificării minorului cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,24 mg./l alcool pur în aerul expirat. Evident că tânărul în cauză nu deținea nici permis de conducere pentru vreuna dintre categoriile auto. Oamenii legii anunță că pe numele tânărului adolescentului teribilist a fost întocmit dosar penal, el urmând să fie cercetat pentru faptele comise.

Un bărbat din Berislăvești a comis-o rău de tot
• acesta este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni
Zilele trecute, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat cu vârsta de 56 ani și domiciliul în Berislă­vești, în timp ce conducea o autoutilitară, deși avea permisul anulat din 14 noiembrie 2014. Infracțiunea s-a produs pe raza comunei Berislăvești, iar autou­tilitara în cauză era înmatriculată în județul Brașov.
Și de parcă prima infracțiune nu era de ajuns, același bărbat s-a mai ales cu două capete de acuzare în dosarul penal care i-a fost deschis. În urma verificării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. De aseme­nea, poliţiştii rutieri au constatat că autoutilitara nu avea asigu­rare obligatorie valabilă. Pe lângă dosarul penal în care ur­mează să fie cercetat, impru­dentul șofer a fost amendat cu 1.000 de lei pentru lipsa asigu­rării obligatorii.

În sudul județului,
Tineri fără permis, la volan
Recent, în comuna Pes­ceana și municipiul Drăgășani, polițiștii rutieri au descoperit doi tineri care conduceau autove­hicule pe drumurile publice deși nu dețineau permise de condu­cere pentru vreuna din catego­riile auto recunoscute. În ambele cazuri, oamenii legii anunță că au deschis dosar de cercetare penală, tinerii urmând să fie trași la răspundere pentru faptele săvârșite.

O singură zi,
Două infracțiuni pe drumurile din Racovița
Duminica trecută s-a dovedit o zi cu ghinion pentru doi locuitori ai comunei Racovița. De dimineață, un bărbat cu vârsta de 31 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Brezoi cu mai multe leziuni suferite în urma căderii de pe bicicletă. Oamenii legii au intrat pe fir și au stabilit că tânărul în cauză, în timp ce se deplasa pe DC 8 din Racovița, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă a drumului în timp ce a încercat să evite un autoturism. „Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe biciclist, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, biciclistul fiind amendat pentru deplasarea pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe marginea acestui subiect.
În aceeaşi zi, în jurul orei 14.00, polițiștii de au avut din nou de muncă pe drumurile din Racovița. Ei au depistat un tânăr cu vârsta de 26 de ani în timp ce conducea, pe DJ 703 P, un moped neînmatriculat. Acesta avea montată o plăcuţă cu număr de înregistrare fals. Și mai grav pentru tânărul în cauză este faptul că, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a dovedit că nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie auto. Oamenii legii anunță că tânărul urmează să fie cercetat sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni: conducerea unui vehicul neînregistrat, cu număr fals şi fără permis de conducere.