Polițiștii râmniceni au lucrat la foc continuu


Joi după-amiază, între orele 12.00-14.00, poliţiştii din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale din Râmnicu Vâlcea, sprijiniţi de luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au organizat o acţiune preventiv – reactive.  S-a acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, în vederea prevenirii activităţilor infracţionale şi creşterii vizibilităţii poliţiei în stradă. Poliţiştii vâlceni au organizat acţiuni specifice punctuale, fiind întărită prezenţa echipelor de patrulare în mediile şi zonele de interes operativ şi în zonele cu risc criminogen din municipiu.
Pentru siguranţa publică au fost desfăşurate acţiuni specifice punctuale pentru depistarea, identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni care aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului stabilit pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere.
Totodată, au fost instituite filtre comune, formate din poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale, la intrările şi ieşirile din localitate, în scopul depistării şi identificării persoanelor suspecte şi a mijloacelor de transport folosite în activităţile infracţionale.
De asemenea, au fost organizate şi desfăşurate acţiuni şi controale în zona barurilor şi alte zone cu risc criminogen, pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, date în consemn, precum şi pentru constatarea în flagrant a unor fapte penale, efectuarea de controale corporale şi ale bagajelor persoanelor suspecte. Astfel, cei 46 de poliţişti angrenaţi în activitate au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.860 lei, fiind retrase două certificate de înmatriculare.
EXEMPLE:
1.A fost depistată pe raza municipiului Rm.Vâlcea Şamirada C., de 33 ani, din comuna Bujoreni, pe numele căreia a fost emis un mandat de aducere de către Curtea de Apel Piteşti, în vederea audierii, pentru săvârşirea mai multor fapte penale.
2. Alexandru Ș. a fost depistat conducând pe str.Carol I un autovehicul având plăcuţele cu numerele de înmatriculare expirate. Faţă de acesta urmează a se efectua cercetări pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 334, alin.2 din Cod Penal.

Posting....