Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 februarie 2020

Polițiștii au desfășurat Noi acțiuni intense pe drumurile din Vâlcea


Zilele trecute, polițiștii Secției 2 Rurală Milcoiu, ai Secției 4 Rurală Prundeni și cei ai orașului Berbești au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și menținerea unui climat de siguranță publică.
Astfel, pe raza comunei Milcoiu au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în cuantum total de 2.500 de lei. De asemenea, a fost reținut un certificat de înmatriculare.
În Prundeni, oamenii legii au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 2.000 de lei. Acestea au vizat infracțiuni la regimul rutier și pentru încălcarea prevederilor legale cu privire la pescuit și acvacultură.
Oamenii legii din orașul Berbești au acționat pe raza comunei Alunu. Aici au fost constatate treisprezece contravenții, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la peste 3.000 de lei. De amintit și faptul că unsprezece dintre aceste amenzi au fost constatate la regimul rutier.

Fier vechi, confiscat la Horezu
• cantitatea descoperită de polițiști se ridică la peste o jumătate de tonă
Zilele trecute, în timpul patrulării, polițiștii au depistat, pe raza orașului Horezu, un bărbat care transporta fier vechi cu ajutorul unei autoutilitare. În urma controlului, s-a constatat că bărbatul are vârsta de 34 de ani, iar cantitatea transportată se cifra la 660 kilograme. După verificări, oamenii legii au stabilit că bărbatul nu deținea documente de proveniență sau de transport pentru fierul vechi ce îl avea în camionetă. Întreaga cantitate de metal descoperită a fost confiscată, bărbatul în cauză fiind sancționat contravențional cu 500 de lei pentru fapta comisă.

 

În Băile Olănești, 123 de arbori au fost tăiați ilegal
• polițiștii au intrat pe fir și au arestat preventiv persoanele băunite de comiterea infracțiunilor
Zilele trecute, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au emis un comunicat de presă în care au anunțat că trei persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni privind regimul silvic au fost arestate preventiv. La desfășurarea acestei ample acțiuni au contribuit polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, cei ai poliției orașului Băile Olănești, beneficiind totodată și de sprijinul oamenilor legii din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Vâlcea.

De unde a pornit totul?

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, polițiștii au dispus reținerea, iar ulterior s-a aprobat propunerea de arestare preventivă, pentru trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. Aceștia sunt bănuiți că ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori, de pe o proprietate privată din Băile Olănești. „În fapt, la data de 12 septembrie 2017, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, din fondul forestier al orașului Băile Olănești, de pe o proprietate privată, au fost tăiaţi fără drept şi sustraşi 123 de arbori, cu un volum total de 167,495 metri cubi, diverse specii”, se arată în comunicatul de presă dat publicității de către reprezentanții IPJ Vâlcea.
Prejudiciul estimat în această cauză este unul foarte însemnat, ridicându-se la peste 61.000 de lei.

30 de zile în arest pentru suspecți

În urma investigațiilor complexe efectuate, la data de 18 ianuarie, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor trei bărbați. În aceeași zi, suspecții au fost prezentați Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură ce a fost aprobată ulterior de către judecători. Oamenii legii mai fac cunoscută și continuarea cercetărilor în acest caz în vederea probării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite.

 

Sfaturile zilei vin de la polițiștii vâlceni
În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, polițiștii vâlceni recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie. Cele mai utile astfel de sfaturi ar fi următoarele:
• adoptați o manieră prudentă de conducere şi adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic;
• informaţi-vă cu privire la con­diţiile meteo din zonele în care ur­mea­ză să vă deplasaţi şi echipaţi-vă corespunzător maşina.

Alte articole de la Politie