Polițiștii au demarat campania „Hoții sunt creativi. Fii preventiv!”


• aceasta face parte dintr-o serie de activități destinate prevenirii furturilor din locuințe
Recent, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vâlcea. împreună cu polițiștii de proximitate, au desfășurat activități de prevenire a furturilor din locuințe, în cadrul campaniei intitulate „Hoții sunt creativi. Fii preventiv!”. S-a acționat în municipiul Râmnicu Vâlcea, în zona Centrală, cartierele Ostroveni și Nord, precum și în zona Gării.
Oamenii legii au distribuit pliante cu mesaje preventive care invită cetățeanul la cunoașterea modurilor de operare cel mai frecvent utilizate de hoți, precum și la vigilență și la adoptarea măsurilor fundamentale de siguranță a locuinței și a bunurilor personale. Astfel, polițiștii i-au sfătuit pe cetățeni să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute, indiferent de calitatea pe care şi-o declină, iar în situații excepționale, să ceară să li se prezinte legitimația de serviciu.
De asemenea, oamenilor li s-au prezentat recomandări cu privire la securitatea locuinței, ușilor și încuietorile folosite, ei fiind îndemnați să nu păstreze sume mari de bani în casă. De asemenea, au fost lipite afișe in stațiile mijloacelor de transport in comun, la asociațiile de proprietari și în zona piețelor agroalimentare.
De amintit și faptul că acțiunile desfășurate în cadrul campaniei „Hoții sunt creativi. Fii preventiv!” se desfășoară până în luna decembrie 2017 și vizează informarea posesorilor de locuințe la bloc, din mediul urban, cu precădere în zonele unde astfel de fapte au fost sesizate în număr crescut.