Poliția, la datorie


Accident în Mateești
• un șofer aflat la volan sub influența băuturilor alcoolice s-a „pupat” cu un autovehicul parcat
Polițiștii secției Berbesti au fost sesizaţi, serile trecute, cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Întâmplarea s-a petrecut pe DJ 605A, pe raza comunei Mateeşti. Acolo, un bărbat din localitate, în timp ce conducea cu autoturism spre orașul Berbești, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare. Mașina lui a derapat spre partea stânga în direcţia de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism staţionat regulamentar.
În urma impactului, a rezultat avarierea parţială a ambelor autoturisme. Conducătorul auto imprudent a fost verificat cu aparatul etilotest, oamenii legii constatând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din această cauză, bărbatul a fost condus la spitalul orăşenesc din Horezu pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Doi tineri din Roești au dat de belea
• aceștia sunt suspectați de comiterea mai multor infracțiuni de furt
Ziua de 13 martie, s-a dovedit cu ghinion pentru doi tineri cu vârstele de 21, respectiv 18 ani, ambii domiciliați în comuna Roești. Polițiștii vâlceni au dispus, luni, demararea urmăririi penale în cazul lor.

Cazanele din cupru, printre „țintele” preferate

Din informațiile oferite presei, rezultă că polițiștii vâlceni au efectuat investigații în urma cărora au stabilit următoarele: „În perioada ianuarie – februarie, tinerii ar fi sustras, din mai multe locuinţe din Roeşti, patru anvelope şi un motofierăstrău, precum şi două cazane din cupru de fabricat ţuică. În urma cercetărilor efectuate, a exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de tineri”. Prin intermediul comunicatului de presă, oamenii legii mai informează că s-a reușit recuperarea unuia dintre cele două cazane sustrase, precum și a unui motofierăstrău.
Ar mai fi de amintit faptul că tânărul cu vârsta de 21 de ani a fost deja prezentat instanței. În acest sens, magistrații Judecătoriei Horezu și-au dat acordul pentru reținerea preventivă a suspectului.

Femeie grăbită din Fârtățești, la un pas de moarte
Într-una dintre serile trecute, polițiștii oraşului Bălceşti au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime, pe raza comunei Fâr­tă­țești. Astfel, un bărbat cu vârsta de 47 ani și domiciliul în loca­litate a condus un autoturism pe DN 67B, pe direcţia Drăgăşani – Târgu Jiu. La un moment dat, acesta a lovit cu partea stângă a autovehiculului o femeie care, în calitate de pieton, se angajase în traversarea străzii, în fugă şi fără să se asigure.

Femeia a fost transportată de urgență la Craiova

La faţa locului a sosit o ambulanţă care a acordat îngrijiri medicale victimei, stabilind diag­nosticul prezumtiv de trauma­tism cranio-cerebral. Ulterior, femeia a fost transportată de urgență la spitalul din Craiova. Oamenii legii l-au verificat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii anunță continuarea cer­cetărilor pentru stabilirea cu exac­titate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Dovada că polițiștii au mirosul fin:
Hoț depistat după două luni de la comiterea faptelor
Prin intermediul unui comunicat oferit presei, zilele trecute, polițiștii vâlceni anunță că au identificat persoana responsabilă pentru comiterea unui furt din noaptea de 3 spre 4 ianuarie. În urma investigaţiilor efectuate privind furtul unor telefoane mobile şi a unui CD player din autoturismul unui gorjean domiciliat în comuna Polovragi, s-a reuşit identificarea principalului suspect. Conform informațiilor prezentate de oamenii legii, vinovat pentru comiterea acestei fapte s-ar face un bărbat cu vârsta de 32 de ani și domiciliul în comuna Copăceni.

Tânărul, suspect pentru comiterea și a altor furturi

Oamenii legii mai informează că, în urma cercetărilor specifice pe care le-au desfășurat şi a celor două percheziţii efectuate la domiciliul tânărului din Copăceni, s-a stabilit că acesta este suspect pentru comiterea altor infracțiuni de furt. „În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de furt, sub supravegherea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale”, se arată la finalul comunicatului de presă.

Posting....