Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2020

Poliția, la datorie


Noapte de pomină pentru un șofer din Budești
• sub aburii alcoolului, a produs un accident rutier și a fugit de la locul fapteiÎn noaptea de joi spre vineri, un tânăr cu vârsta de 20 de ani, domiciliat în comuna Budeşti, a condus un autoturism pe DN 67, pe raza localității. La un moment dat, pe când se afla la kilometrul 197+950m, a ajuns cu mașina pe contrasens. Ulterior, autovehiculul său a intrat în coliziune cu un autoturism ce era condus de către un alt tânăr (în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul în Târgu Jiu), care circula regulamentar, din sensul opus.

Aventura nocturnă s-a încheiat într-un mod neașteptat

În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală uşoară a trei persoane, toate pasagere în autoturismul condus de către șoferul gorjean. După ce a fost verificat cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că bărbatul din Gorj nu consumase băuturi alcoolice. Celălalt șofer, cu domiciliul în comuna Budești, nu a putut fi testat pentru că a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea organelor de poliţie. El s-a prezentat ulterior la sediul poliţiei, la ora 05.55. Imediat, a fost verificat cu aparatul etilotest, constatându-se o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul va fi aspru pedepsit

Pe cale de consecință, după ce au reținut tânărul vinovat pentru producerea accidentului rutier, oamenii legii au trecut la aplicarea sancțiunilor. Ei au întocmit un dosar penal cu trei capete de acuzare. Tânărul va trebui să răspundă pentru infracțiuni precum: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

193 de șoferi au fost trași pe dreapta
• cinci dintre ei au rămas fără permise de conducere
Joia trecută, poliţiştii rutieri din Râmnicu Vâlcea și Horezu au acţionat pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică. Ei au oprit, pentru efectuarea unor controale de rutină, 193 de autovehicule. În urma organizării acestei acțiuni, oamenii legii au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr. 195/2002, Legii nr. 61/1991 şi altor legi. Interesant de remarcat este faptul că valoarea totală a amenzilor a ajuns la 21.060 de lei. Cu această ocazie, au fost legitimate aproape 200 de persoane, fiind reţinute și cinci permise de conducere.

Fără permis, la plimbare cu tractorul
La mijlocul săptămânii trecute, poliţiştii Secţiei 3 Suteşti au oprit în trafic, pentru control, un bărbat de 49 ani, domiciliat în comuna Creţeni. El conducea un tractor pe DC 88 – Creţeni, iar în urma verificărilor efectuate oamenii legii au constatat că bărbatul nu era posesor de permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal. Bărbatul din Crețeni urmează să fie cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis corespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul.

Accident la Bunești
• șoferul unui autoturism a văzut moartea cu ochii după ce s-a ciocnit cu un autobuz
La începutul week-end-ului trecut, un tânăr de 33 de ani, domiciliat în orașul Băile Govora, a fost implicat într-un accident pe DN 67 – Buneşti. Totul s-a petrecut în momentul în care govoreanul a dorit să vireze la stânga, pentru a intra pe un drum adiacent, strada Vişinului mai exact. El nu s-a asigurat corespunzător şi a intrat în coliziune cu un autobuz, care era condus de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în municipiul Târgu Jiu. La rândul său, șoferul gorjean nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depăşire a autoturismului mai sus amintit. Ambii conducători auto au fost verificați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

O fetiță a ajuns la spital

În urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a unei fetițe în vârstă de 5 ani, pasageră a autoturismului. Ajunși cu promptitudine la locul evenimentului rutier, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Polițiștii anunță și continuarea cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Trei bărbați din Racovița au dat de belea
• ei au fost amendați cu 6.000 de lei
Săptămâna trecută, poliţiştii din comuna Racoviţa au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea și combaterea delic­telor silvice în fondul forestier aflat pe raza localităţii.
În urma activităţilor desfă­şu­rate, la data de 21 iulie, oamenii legii au depistat trei persoane care transportau lemne, fiecare cu câte un atelaj hipo. După legitimarea acestora, s-a consta­tat că este vorba despre bărbați cu domiciliul în comuna Raco­vița. Cantitatea totală de material lemnos, de esenţă fag uscat pentru foc, pe care ei o transportau era de trei metri cubi. Pentru comiterea acestui tip de faptă, cei trei racovițeni au fost sancţionaţi contravenţional potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010. Valoarea totală a amenzilor aplicate celor trei persoane s-a ridicat la 6.000 de lei. Ar mai fi de amintit faptul că întreaga cantitate de material lemnos ilicită (trei metri cubi de fag uscat) a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic „Cozia – Negoiu”.

Alte articole de la Politie