Poliția, la datorie


Accident la Bujoreni
În ziua de 22 martie, în jurul orei 14.30, O. Mosin (de 41 de ani, din oraşul Murfatlar – Constanţa) a condus un autotractor ce transporta o semiremorcă pe DN7- Bujoreni, iar la km. 181+730 m a fost implicat într-un accident rutier. Din primele verificări, a rezultat faptul că din cauza neadaptării vitezei de deplasare (curbă şi carosabil umed) a pierdut controlul ansamblului de vehicule, a intrat în balans, intrând pe contrasens în coliziune cu o autoutilitară,condusă de D. Marian, de 53 de ani, din com. Luncoiu de Jos, judeţul Hunedoara.
Din accident a rezultat decesul conducătorului autoutilitarei şi rănirea celuilalt conducător auto, diagnosticat cu contuzie membru inferior dreapta şi gambă dreapta, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Infracțiune rutieră la Bălcești
În seara zilei de 22 martie, poliţiştii din cadrul Bălceşti şi Ghioroiu au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere. În urma organizării unui filtru pe strada Ulicioiu, poliţiştii au efectuat semnalul de oprire al unui autoturism. Conducătorul auto nu a respectat semnalele poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care echipajele de poliţie aflate în filtru au pornit în urmărirea autovehiculului.
Bărbatul aflat la volanul autovehiculului a fost recunoscut de poliţişti ca fiind G. Ion (de 28 de ani, din Ghioroiu). În autovehicul se mai aflau o femei şi doi copii minori. Autovehiculul a fost urmărit pe o distanta de aproximativ 15 km, iar la un moment dat conducătorul auto a redus viteza şi a sărit din mers din autoturism, fugind.
Autoturismul a intrat într-un şanţ şi s-a oprit într-un gard. Persoanele care au rămas în autovehicul nu au suferit vătămări corporale. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că tânărul de 28 de ani nu posedă permis de conducere, iar autovehiculul nu avea poliţa de răspundere civilă auto şi inspecţia tehnică periodică valabile. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, iar autovehiculul în cauză a fost imobilizat la sediul poliţiei.