Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 octombrie 2020

Poliția, la datorie


Escroci, după gratii pentru 24 de ore
Marți, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul de Investigaţii Criminale, l-au identificat pe M. Mihai, de 26 de ani, din comuna Lieşti, judeţul Galaţi, persoană bănuită de comiterea infracţiunii de înşelăciune. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că acesta în perioada ianuarie – februarie 2015, prin metoda “accidentul” a ridicat în total 4.500 lei, împreună cu un alt tânăr, sumă depusă de către trei persoanele vătămate, pentru un presupus accident rutier provocat de o rudă a acestora. Tânărul de 26 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale.

Sfaturi de la Poliţie pentru a evita “plasa”

Primul sfat al poliţiştilor pentru a evita o astfel de înşelăciune este să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo. Poliţia mai îndeamnă ca, în cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, să solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi să sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul Poliţiei. Pentru a împiedica “documentarea” hoţilor despre familia dumneavoastră, Poliţia recomandă să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător: “Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”. De asemenea, Poliţia recomandă ignorarea mesajelor în care vi se spune că aţi fost desemnat câştigător, la concursuri la care nu aţi participat. Poliţia mai recomandă să nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin email sau fax.

17 studenţi de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza sunt în practică la IPJ Vâlcea
În perioada 6 – 31 iulie, 17 stu­denţi de la Academia de Po­liţie Alexandru Ioan Cuza se află în practică la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea. 6 fete şi 11 băieţi vor desfăşura stagiul de practică la structurile de or­dine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti. Viitori poliţişti au fost primiţi la sediul Ins­pectoratului de Poliţie al Ju­de­ţului Vâlcea unde a avut loc ins­­truirea lor cu privire la acti­vi­tă­ţile pe care urmează să le des­fă­şoare şi conduita pe care tre­buie să o adopte. Pentru fiecare stu­dent a fost stabilit un tutore pro­fe­sional, poliţist cu expe­rien­ţă, care are rolul de a supra­ve­ghea şi îndruma viitorul poliţist în aceas­tă perioadă astfel încât la finalul stagiului acesta să dobân­deas­că deprinderi practice spe­ci­­fice şi să-şi aprofundeze cu­noş­tinţele teoretice. Înscrierea pen­tru concursul de admitere la Şcolile de Agenţi de Poliţie de la Cluj Napoca sau Câmpina conti­nuă până la data de 7 august a.c.

Picior rupt dintr-o traversare neatentă
Marți, în jurul orei 16.10, D. Radu, de 35 ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism pe Strada Carol I, din municipiu, iar în dreptul unui imobil a fost surprins de traversarea neregulamentară a lui N. Doru, care se angajase în traversarea străzii în calitate de pieton, printr-un loc nepermis şi fără a se asigura, lovindu-l cu partea faţă. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a lui N. Doru, diagnostic fractură tibie. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor produceri evenimentului.

Dănuț se plimba cu tractorul la miez de noapte și fără permis
Marți seara, la ora 23.30, poliţiştii l-au depistat pe Z. Dănuţ, de 47 de ani, din comuna Creţeni, în timp ce conducea de DC 86 Creţeni un tractor fără a poseda permis de conducere, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.

O tonă și jumătate de pepeni, fără acte în mașina lui Cristinel
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, marți, pentru control un autovehicul condus de D. Cristinel. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul transporta 1440 kg pepene verde fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional societatea comercială care deţinea fructele. totodată cantitatea de pepene a fost confiscată.

Un „greu” al evaziunii, identificat de Poliție
Marți, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au identificat pe O. Constantin, de 31 de ani, persoană bănuită de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală. Astfel, oamenii legii au stabilit faptul că în perioada noiembrie 2009- iunie 2011 bărbatul în calitate de administrator a două societăţi comerciale a comis infracţiuni înşelăciune şi evaziune fiscală, valoarea produselor tranzacţionate este estimată, până în prezent, la peste 1.000.000 lei. În anul 2009, acesta a achiziţionat șapte autovehicule de la societăţi de leasing, prin instrumente de plată, fără acoperire, iar ulterior acesta le vindea fără a avea acest drept. De asemenea s-a stabilit că a achiziţionat de la alte 11 societăţi comerciale diverse mărfuri, pentru care a depus instrumente de plată, fără acoperire. Infracţiunile de evaziune fiscală constau în neînregistrarea niciunui act în evidenţa contabilă şi în efectuarea de operaţiuni fictive, în vederea prejudicierii bugetului de stat. Faţă de acesta, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Bărbatul este încarcerat în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politie