Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

Poliția, în acțiune


Tânăr prins fără permis de conducere
În ziua de 6 aprilie a.c., în jurul orei 23.35, I. Constantin (de 19 ani, din Rm. Vâlcea) a condus un autovehicul şi a fost oprit pentru control de un echipaj de poliţie pe strada Dacia. Pentru că nu a prezentat pentru control un permis de conducere, poliţiştii au efectuat şi verificări în bazele de date, rezultând faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.
Conducătorul auto a fost testat şi cu aparatul etilotest, rezultând că acesta nu a consumat băuturi alcoolice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Dosar penal pentru două infracțiuni
În ziua de 7 aprilie, în jurul orei 02.35, A. Ciprian (de 22 de ani, din Sibiu) a condus un autoturism pe DN7 – Bujoreni şi a fost oprit pentru un control de rutină de către poliţişti. În urma controlului documentelor şi a interogării bazelor de date, s-a stabilit că tânărul de 22 de ani nu poseda permis de conducere, iar autorizaţia de circulaţie provizorie a autovehiculului nu mai era valabilă. Astfel, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea celor două infracţiuni.

Două hoațe minore, prinse rapid de polițiștii din Râmnic
În seara zilei de 5 aprilie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la sustragerea unui telefon mobil dintr-un autovehicul. În urma investigaţilor efectuate, poliţiştii au ajuns la un cerc de suspecţi, printre care numărându-se şi două minore de 14 şi 15 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că persoanei vătămate i s-a distras atenţia şi i-a fost sustras telefonul mobil din autovehiculul. Victima a observat lipsa bunului la scurt timp după ce a plecat din zona respectivă. După sesizarea faptei, poliţiştii i-au prezentat victimei fotografii cu persoanele din cercul de suspecţi. Bărbatul a recunoscut două minore din fotografiile prezentate. Este vorba de S.A., de 15 ani şi A. N., de 14 ani, ambele din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Cercetările vor fi continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, poliţiştii care se ocupă zilnic de soluţionarea cazurilor de furturi din autovehicule vă recomandă: nu lăsaţi în interiorul autovehiculului, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp; când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet şi autovehiculul încuiat; în staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor; inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte demontabile ( casetofoane, baterii, component exterioare).
n Ionuț Popa

Alte articole de la Politie