Poliția face precizări după ce UN TÂNĂR INSTITUȚIONALIZAT A FOST OMORÂT în Autogara Traian


O întâmplare șocantă părea să rămână în anonimat dacă presa și rețelele de socializare nu reacționau! Abia vineri, 14 ianuarie 2022, s-a aflat despre o crimă care s-a produs luni, pe 10 ianuarie, în zona Autogării Traian din Râmnicu Vâlcea. Nu vrem să aducem vreo acuzație cum că s-ar fi încercat mușamalizarea cazului, însă este oarecum de neînțeles cum de un incident atât de grav nu a ajuns la «urechile» opiniei publice decât după patru zile de la producerea sa!?

Ce s-a întâmplat?

Din ceea ce se cunoaște până la momentul de față, pe 10 ianuarie 2022, un tânăr care a copilărit în sistemul instituționalizat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea ar fi fost agresat de un taximetrist. Pe motiv că i-ar fi spart oglinda mașinii cu o piatră, taximetristul l-ar fi lovit pe tânăr cu o bâtă de baseball. Tânărul ar fi decedat la scurt timp după ce a primit acea lovitură sau cel puțin așa reiese din informațiile care au fost postate pe o rețea de socializare de pe contul «Florin Argentin». Din câte se pare, tânărul care a fost lovit și ulterior a decedat suferea de probleme psihice.
Fostul beneficiar al DGASPC Vâlcea, care a decedat în aceste circumstanțe rămase deocamdată incerte, a fost înmormântat în satul Dobriceni din comuna Stoenești.

Poliția a promis că va informa opinia publică pe parcursul derulării investigațiilor

După răspândirea veștilor legate de acest caz, repetăm, petrecut în condiții cel puțin incerte, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au transmis, vineri seara, un comunicat de presă în care au anunțat că în cauză a fost deschis un dosar penal, iar opinia publică va fi informată pe parcursul derulării investigațiilor.
„În urma apariției în spațiul public a unei postări pe o rețea de socializare cu privire la decesul unei persoane, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele: La data de 10 ianuarie a.c., la Politia municipiului Râmnicu Vâlcea s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a survenit decesul unei persoane, într-o autogară din municipiu. Pe parcursul derulării investigațiilor vom informa opinia publică”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni.
Vom reveni și noi cu informații în paginile cotidianului nostru (precum și pe site-ul www.curierul.ro) pe măsură ce, sperăm noi, le vom primi în timp util de la instituțiile abilitate.
Sursă foto: Arhivă