PNL Vâlcea mizează pe Generația Altfel


Duminică, 27 octombrie 2019, la Horezu a avut loc ediția a XIV-a Școlii Politice „I. Gh. Duca”. La acest eveniment de tradiție au participat peste 70 de tineri liberali din județul Vâlcea și din județele Olt și Sibiu. Și în acest an, școala politică a liberalilor vâlceni a avut o anvergură regională și chiar națională, Alexandru Părduț, președintele TNL Vâlcea, reușind să aducă nu mai puțin de șase parlamentari liberali pentru a le împărtăși tinerilor din experiența lor. Astfel, deputatul Cristian Buican – președintele PNL Vâlcea, împreună cu senatorul Romulus Bulacu, deputatul Mara Mareș – președinta TNL, deputatul Gigel Sorinel Știrbu – vicepreședintele regional al PNL pe zona Olteniei, deputatul Dan Vâlceanu – președintele PNL Gorj și deputatul de Ilfov Daniel Gheorghe au împărtășit tinerilor prezenți din experiența lor și i-au îndrumat pe aceștia pe tema „Leadership în politica românească”.
Tema aleasă a fost una de actualitate, majoritatea discursurilor parlamentarilor prezenți fiind despre nevoia de modele în politică și valențele lor. Astfel, tinerii prezenți au înțeles că politica românească are nevoie de lideri puternici, credibili, modești și responsabili, pe modelul înaintașului liberal al cărui nume îl poartă această școală politică, I. Gh. Duca. Mai mult decât atât, parlamentarii liberali i-au încurajat pe tinerii prezenți să-și construiască credibilitatea prin asumarea profesiei și să aibă curajul să iasă în față și să-și asume răspunderea atunci când comunitatea în care trăiesc nu merge în direcția pe care ei o consideră corectă.
Pe parcursul zilei, tinerii liberali prezenți au putut participa la trei sesiuni de comunicare pe următoarele teme:
• „Leadership în politică” – speaker Daniel Gheorghe, istoric, deputat PNL de Ilfov;
• „Importanța consilierii liderului politic” – speaker Maria Moța, coordonator voluntar Konrad Adenauer Stiftung, membru al Partidului Național Liberal;
• „I.Gh.Duca, model de lider în politica românească” – speaker Liliana Marinela Beu, doctor în istorie, director adjunct Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoteanu” Vâlcea.
La finalul evenimentului, toți cei prezenți s-au deplasat la statuia lui I. Gh. Duca din localitate pentru a-l omagia pe înaintașul liberal, marele om politic și de stat înmormântat la Urșani, Horezu.
• Biroul de Presă al PNL Vâlcea