PNL nu renunță la Săraru pentru Primăria Șirineasa


• Dan Săraru se declară gata de o bătălie pe care mulți o văd printre cele mai interesante din această primăvară politică

La finele săptămânii trecute, Biroul Politic Județean PNL a decis să mizeze în continuare pe Dan Săraru pentru Primăria Șirineasa. Deloc surprins de votul colegilor săi de partid, profesorul de mate­ma­­tică își dezvăluie calculele pen­tru alegerile locale din luna mai.
Domnule Săraru, cum vi se pare decizia BPJ de a vă desemna drept candidat oficial PNL pentru Șirineasa?
În primul rând, vreau să le mulțumesc pentru încrederea și loialitatea pe care mi le demons­trează în continuare. E semnul că PNL-ul rămâne un partid în care mă regăsesc și eu și alții cu mine. După 24 de ani de activitate neîntreruptă, e excelent să vezi că nu ai fost trecut cu vederea…
La ce fel de campanie electo­rală vă așteptați? Mulți spun că va fi cea mai dură din ultimii ani…
V-am mai spus, eu am intrat în PNL în toamna anului 1992. De-atunci și până acum, au trecut foarte multe campanii și bătălii peste mine. Mi-e foarte greu, dacă nu chiar imposibil să cred că va fi ceva mai crunt decât în 1996, când am fost efectiv fugăriți cu pietre, ouă, roșii doar pentru că aveam afișul lui Emil Constantinescu pe mașină. Așa ceva refuz să cred că voi mai putea trăi în timpul vieții mele, adică ar fi ca și cum ar fi tre­cut 20 de ani peste noi absolut degeaba. Ori nu e cazul, chiar nu e cazul, să știți… În plus, acum e vorba de alegeri locale, oamenii mă știu, au văzut ce-am făcut în comună. Ah, nu spun că va fi ușor, dar nu va mai fi ca la mijlocul anilor 90, credeți-mă!
Ce faceți în această peri­oadă?
Este o precampanie în care trebuie să ne strângem rândurile, să adunăm energiile. Imediat după decizia oficială a BPJ-ului, am întrunit Comitetul Local și conform deciziilor anunțate de Biroul Politic Național PNL, candidatul la primă­rie este automat și președintele orga­nizației. S-au evitat astfel foarte multe complicații pentru că am fi avut de-a face cu mai mulți poli de putere într-o bătălie elec­torală: aveai doi co-președinți plus un candidat, ceea ce ar fi complicat inutil lucrurile. Așa, ai un singur can­didat și un singur centru de co­mandă. Eu revin în fruntea orga­nizației PNL Șirineasa după mai bine de 10 ani și am trecut deja la împărțirea tabelelor cu listele de susținători unde trebuie să adunăm un procent din numărul celor îns­criși pe listele electorale, și minim o sută de semnături pentru candi­daturi. Noi avem target 400 de semnături atât pentru candidatura la Primăria Șirineasa, pentru lista de consilieri locali, dar și cea a consilierilor județeni PNL.
Care este target-ul pentru Con­siliul Local Șirineasa? Câți con­silieri țintiți să impuneți acolo?
Cred că pentru a fi eficienți, avem nevoie de șase posturi în CL. Cred că e o țintă realizabilă. Cu muncă, foarte multă muncă, putem obține acest număr de consilieri locali ca să ne impunem platforma program.
Vă mulțumesc!

Posting....