Peste 5.000 de șomeri, pe piața muncii


• doar 1.426 dintre aceștia primesc indemnizație lunară
3,19% era rata șomajului, în Vâlcea, la finele lunii iunie. Potrivit datelor furnizate de către Ion Marius Năfliu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, sunt înregistrați 5.187 de șomeri, din care 2.510 sunt femei. Mai mult, 1.426 de persoane au fost indemnizate și 3.761 neindemnizate (292 absolvenți înregistrați).
Pe medii de rezidență, în județul Vâlcea, la finele lunii iunie, 1.721 șomeri înregistrați erau din mediul urban, iar 3.466 șomeri înregistrați erau din mediul rural. Referitor la structura șomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de șomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 1.579 persoane.

Persoanele fără studii, cea mai mare pondere în rândul șomerilor din Vâlcea!

În funcție de nivelul de instruire, oferta de forță de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de șomeri înregistrați o au persoanele fără studii, cele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (67 %); persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 27% din totalul șomerilor înregistrați; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 6% din numărul total de șomeri înregistrați. De la începutul anului și până la finele lumii iunie a.c., s-au încadrat 2.276 persoane (în luna iunie s-au angajat 215 persoane) din rândul celor aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la AJOFM Vâlcea.