Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 octombrie 2020

Pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 655 Horezu – Vaideeni – Mariţa-limită judeţul Gorj, colaborare austriaco – română la Vaideeni!


Anul trecut, în luna mai, fostul preşedintele al Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîâlea, a fost printre semnatarii contractului privind reabilitarea şi modernizarea DJ 655 Horezu – Vaideeni – Mariţa-limită judeţul Gorj. Asocierea Strabag – Cazicom s-a apucat încă din vara trecută de lucru, fiind vorba de-o investiţie destul de dificilă, cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2.
Proiectul, care se va încheia în cursul acestui an, presupune asfaltarea a 16 kilometri de drum (pe teritoriul oraşului Horezu, comunei Vaideeni, până la limita cu judeţul Gorj), construcţia a două poduri peste râurile Cerna şi Mariţa şi realizarea câtorva zeci de kilometri de rigole şi ziduri de sprijin. Valoarea iniţială a proiectului a fost de 534 miliarde lei vechi, valoarea rămasă după licitaţie fiind de aproximativ 345 miliarde lei vechi. Platforma drumului va fi de opt metri, se realizează peste 21 kilometri de rigole şi 34 de kilometri de drumuri laterale.
În aceste zile, echipele de muncitori şi utilajele asocierii Strabag – Cazicom lucrează în satele Mariţa şi Recea din comuna Vaideeni, partea de drum spre judeţul Argeş urmând a fi „atacată”. Trebuie spus că cei doi constructori au întâmpinat destule greutăţi, fiind nevoie de mai multe ziduri de sprijin pentru consolidarea platformei drumului. În plus, în comuna Vaideeni se lucrează şi la reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, însă experienţa lui Cătălin Flămânzeanu de la Strabag şi Ion Cazan de la Cazicom vor conduce la o lucrare de bună calitate.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație