Pentru jucătoarele de la SCM urmează primul meci oficial din 2019


• CSU Cluj Napoca vine în Sala Sporturilor „Traian”
După o pauză de aproape o lună și jumătate, prilejuită de participarea echipei naționale la Campionatul European din Franța și de perioada inerentă de respiro din timpul sărbătorilor de iarnă, Liga Florilor de handbal feminin repornește la drum. Primele jocuri oficiale din anul 2019 sunt programate la mijlocul acestei săptămâni, pe 9 și 10 ianuarie mai precis, urmând să conteze pentru etapa cu numărul unsprezece. Cum se cunoaște, jucătoarele de la Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea au încheiat anul 2018 pe primul loc în clasamentul Ligii Florilor, cu maxim de puncte după cele nouă meciuri disputate – 27. Sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera au un avans de trei puncte în fața principalei contracandidate la câștigarea titlului de campioană națională, CSM București, diferența dintre cele două echipe fiind făcută chiar de meciul direct, pe care formația sprijinită financiar de Primăria Râmnicului l-a câștigat în Capitală. De menționat este faptul că, până la reluarea Ligii Florilor cu primele meciuri din 2019, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea au participat la o competiție amicală, Memorialul „Constantin Tită”, care s-a disputat în Sala Sporturilor „Traian” în perioada dintre Crăciun și Anul Nou. Elevele antrenorului Pera au reușit meciuri bune la acest turneu, în compania unor formații care evoluează în Liga Florilor și au câștigat trofeul întrecerii amicale.
În primul meci oficial din 2019, vâlcencele vor primi vizita clujencelor de la Club Sportiv Universitar. Meciul este programat joi, 10 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, în Sala „Traian”. Dacă e să ne raportăm la situația din clasament a celor două echipe, meciul ar trebui să fie unul la îndemâna formației noastre. Înaintea primului joc din 2019, SCM ocupă, cum spuneam, poziția de lider în Liga Florilor (cu 27 de puncte acumulate), în timp ce CSU Cluj Napoca se află pe un modest loc unsprezece, care trimite la turneul pentru evitarea retrogradării (cu numai 6 puncte). Din tabăra clujencelor principalul pericol pentru poarta vâlcencelor îl va reprezenta, cel mai probabil, Ani Senocico. Chiar dacă evoluează pentru o echipă care nu a strălucit aproape deloc în actuala ediție competițională, această jucătoare este golgetera la zi a Ligii Florilor. De altfel, pentru Ani Senocico, jocul din Sala „Traian” reprezintă o revenire în locul în care și-a petrecut aproape două sezoane competiționale, în urmă cu trei-patru ani ea fiind legitimată la fosta echipă HCM Râmnicu Vâlcea (club rebranduit, în vara anului 2018, sub numele de la SCM Râmnicu Vâlcea).
Tot în această rundă, urmăritoarea echipei râmnicene în lupta pentru șefia Ligii Florilor, CSM București, va avea parte de un meci lejer, pe teren propriu, în compania grupării buzoiene Gloria. Cel mai interesant meci al începutului de an se va disputa chiar în prologul etapei a XI-a, pe 9 ianuarie, când HC Zalău va primi vizita SCM Craiova. Partida reprezintă și un duel al antrenorilor celor două echipe, Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea fiind printre cei mai bine cotați tehnicieni ai momentului în Liga Florilor.

Două meciuri într-o săptămână

Pentru jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea, întâlnirea programată joi contra clujencelor de la Club Sportiv Universitar nu reprezintă singurul test oficial din debutul de an. Tot în această săptămână, mai precis duminică, 13 ianuarie, elevele antrenorului Florentin Pera vor evolua în deplasare. Chiar dacă programul de la început de an este aglomerat, vestea bună în privința partidei de duminică este aceea că deplasarea va fi doar până la Slatina, acolo unde vâlcencele se vor duela cu gazdele de la CSM.

Programul etapei a XI-a

Miercuri, 9 ianuarie
HC Zalău – SCM Craiova
Minaur Baia Mare – Corona Brașov
Joi, 10 ianuarie
CSM Galați – Gloria Bistrița Năsăud
CSM București – SCM Gloria Buzău
SCM Râmnicu Vâlcea – CSU Cluj Napoca
HC Dunărea Brăila – CSM Slatina
CS Măgura Cisnădie va sta

Programul etapei a XII-a

Sâmbătă, 12 ianuarie
Minaur Baia Mare – HC Zalău
Duminică, 13 ianuarie
CSM Slatina – SCM Râmnicu Vâlcea
Gloria Bistrița Năsăud – HC Dunărea Brăila
SCM Gloria Buzău – CSM Galați
Marți, 15 ianuarie
SCM Craiova – CSM București
Joi, 7 februarie
Corona Brașov – Măgura Cisnădie
CSU Cluj Napoca va sta

Liga Florilor: clasamentul la început de 2019

1.SCM Râmnicu Vâlcea 27p (+50)
2.CSM București 24p (+71)
3.Măgura Cisnădie 17p (-7)
4.Corona Brașov 16p (+14)
5.SCM Craiova 15p (+11)
6.Minaur Baia Mare 13p (+1)
7.SCM Gloria Buzău 13p (0)
8.Gloria Bistrița Năsăud 12p (-16)
9.HC Zalău 11p (-5)
10.CSM Slatina 11p (-13)
11.CSU Cluj Napoca 6p (-31)
12.CSM Galați 5p (-37)
13.HC Dunărea Brăila 4p (-38)
14.CSM Roman s-a retras din campionat