Pentru Craiova și Cisnădie urmează meciuri de foc în grupele Cupei EHF


• gruparea din Bănie va avea posibilitatea de a-și apăra trofeul continental
Cupa EHF de handbal feminin, cea de-a doua competiție ca importanță organizată sub egida Federației Europene de Handbal, își va continua parcursul către etapele superioare prin faza grupelor. După trei runde preliminare, în lupta pentru trofeul continental au mai rămas 16 formații, patru venind din competiția-regină, Champions League. România a intrat în această întrecere cu patru formații, însă două (HC Zalău și SCM Râmnicu Vâlcea) au fost eliminate în rundele cu numerele doi și trei. Au făcut pasul spre grupele întrecerii SCM Craiova, care este și deținătoarea trofeului, și Măgura Cisnădie – remarcabilă performanța grupării sibiene, care participă pentru prima dată într-o competiție europeană.
Recent, reprezentanții Federației Europene de Handbal au organizat tragerile la sorți pentru stabilirea componenței celor patru grupe. SCM Craiova a fost repartizată în Grupa D, iar prin prisma faptului că s-a aflat în urna a doua a capilor de serie, trupa din Bănie a avut parte de adversare nu tocmai de speriat. Venită din Champions League, Podravka Koprivnica (Croația) este principala favorită la ocuparea uneia dintre cele două poziții care asigură calificarea în sferturile de finală ale întrecerii. Cu șanse mai mici la atingerea fazei sferturilor, tot în Grupa D, se vor lupta Super Amara Bera Bera (Spania) și Nykobing Falster (Danemarca). Nu la fel de norocoasă când vine vorba despre adversare a fost Măgura Cisnădie. Trupa sibiană a fost repartizată în Grupa A, iar prin prisma faptului că s-a aflat în ultima urnă valorică a capilor de serie, Măgura va avea parte de adversare destul de incomode în lupta pentru cele două poziții care asigură calificarea în sferturi: Bietigheim (Germania), Team Esbjerg (Danemarca), Storhamar (Norvegia).
Herning-Ikast, formația daneză care a eliminat SCM Râmnicu Vâlcea în turul al III-lea, a avut, de asemenea, parte de o tragere la sorți nu tocmai norocoasă. Pentru a ajunge în sferturile Cupei EHF, danezele se vor duela cu Savehof (Suedia), Siofok (Ungaria) și Metzingen (Germania).