Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 august 2020

Pentru că nu au căzut în «păcatul» amicilor lor, cei doi tineri care nu s-au pretat la distrugerea jardinierelor de pe Podul Vinerii Mari merită felicitări


Imaginile date publicității de reprezentanții Primăriei Râmnicului, în care se vede cum, în noaptea de duminică spre luni, un grup de tineri aruncă jardinierele de pe Podul Vinerii Mari în apele Olăneștiului au fost îndelung comentate în mediul online. Acestea s-au viralizat poate și prin prisma faptului că tinerii din acel grup, în număr de patru, sunt beneficiari ai unui centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea. Știm cu toții genul acela de comentarii: «uite ce *** crește statul pe bani publici».
Numai că puțină lume pare să fi observat un aspect esențial! Din cei patru tineri, doar doi sunt înverșunați pe bietele jardiniere încât se luptă din răsputeri să le prăbușească, una după alta, în râul Olănești. În cele peste 60 de secunde ale filmării oferite de către reprezentanții Primăriei Râmnicului, se vede clar cum ceilalți doi, îmbrăcați în geci albe, merg în dreapta trotuarului și doresc să se delimiteze de cei doi îmbrăcați în negru care s-au dedat la comiterea faptelor reprobabile.
Considerăm că putem adresa felicitări celor doi tineri care nu s-au dedat la fapte reprobabile, deși puteau fi ușor influențați, mai ales în miez de noapte, pe o stradă aproape pustie, de comportamentul vădit negativ al celorlalți doi. Prin menținerea unui comportament civilizat, tinerii care nu s-au dedat la fapte reprobabile au demonstrat o conduită potrivită cu ordinea publică și bunele moravuri.
Puteți citi AICI știrea inițială despre acest incident.

Poți comenta aici

Alte articole de la Impact