Pe 9 martie, Întâlnire cu studenții Erasmus+


Așa după cum ați aflat din edițiile anterioare ale cotidianului nostru, săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, s-a desfășurat un curs de scriere a proiectelor europene, destinat tinerilor. Acum, reprezentanții Centrului Europe Direct Vâlcea vor organiza o întâlnire între studenții Erasmus+. Aceasta se va desfășura pe 9 martie, tot în Sala „Al treilea spațiu”, de la primul etaj al Bibliotecii Județene Vâlcea.

Informații despre programul Erasmus+

În rândurile următoare, reprezentanții Centrului Europe Direct Vâlcea ne oferă mai multe informații despre programul Erasmus+:
„Anul acesta se împlinesc 30 de ani de ERASMUS… Numele programului vine de la filosoful, teologul și umanistul Erasmus din Rotterdam (1465-1536), care a călătorit în mai multe țări europene pentru a studia. A început cu Paris (Universitatea Catolică din Leuven), a continuat cu Italia (Universitatea din Torino) și Regatul Unit, la Cambridge (Colegiul Queens). Erasmus și-a donat averea Universității din Basel, Elveția și este considerat precursorul granturilor de mobilitate.
Acum, de multiplele facilități Erasmus pot beneficia peste patru milioane de europeni din aproximativ 4.500 instituții de învățământ superior din toată Europa, din 33 de țări participante și 169 de țări partenere ale programului. Este vorba despre studenți, profesori, voluntari, tineri profesioniști care se pot înscrie pentru studii, stagii de practică, schimburi de experiență și voluntariat în străinătate.
Și Centrul de Informare Europe Direct Vâlcea va sărbători această cifră… Deocamdată, printr-un curs de scriere de proiecte de tineret. Dar vom continua și în 9 martie, cu o întâlnire între studenți Erasmus”.
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de către Dana Rădulescu și Ioana Mazilu Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea.