Pe 30 septembrie, Zona centrală a Râmnicului va fi redată locuitorilor


• momentul va fi marcat printr-un complex de evenimente culturale
Mult așteptata închidere a lucrărilor de pe șantierul din centrul Râmnicului aproape a sosit! Sâmbătă, 30 septembrie, este programată inaugurarea «Zonei Centrale» a municipiului, moment care va fi marcat printr-un complex de evenimente culturale: concerte de muzică populară şi pop-rock, focuri de artificii, recital de pian şi vernisaje de expoziţii de artă plastică.
Cu începere de la ora 17.00, pe scena amplasată în Scuarul „Mircea cel Bătrân” vor evolua următorii artişti de muzică populară: Cornel Cojocaru, Nelu Biţînă, Orchestra Nicu Troncea, Ana Maria Iorga şi Nineta Popa, ce vor fi urmaţi, în registrul pop-rock, de Andreea Bălan, formaţia Mandinga şi trupa Voltaj. Tot cu această ocazie festivă, Uniunea Artiştilor Plastici Vâlcea va demara proiectul intitulat „Vecinătăţi culturale”. Astfel, la ora 14.00, la Galeria de Artă „Artex” se va desfășura vernisajul expoziţiei de tapiserie şi grafică a artistului plastic Victoria Caraman Pastuh, la ora 14.45, în Galeria „Pasaj 1 Cozia”, se va desfăşura un miniconcert de pian cu solistul Sabin Bănescu, la ora 15.00, în Galeria „Pasaj 1 Cozia”, va fi vernisată expoziţia de artă plastică intitulată „Artişti Olteni din judeţul Olt-Romanaţi”, la ora 15.30, în Galeria „Pasaj 2 Cozia”, va debuta Salonul Naţional de Artă Fotografică Etnografică, iar la ora 16.00, pe scena din Scuar vor urca dansatorii Ansamblului Folcloric „Romanaţi”.
Punctul final al tuturor manifestărilor va fi reprezentat de un spectaculos foc de artificii programat să fie lansat din zona centrală, la ora 23.00.

 

Posting....