Paramedicii vâlceni, locul I pe țară


Din data de 19 și până pe 21 septembrie, s-a derulat, la Mioveni, Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, concurs național destinat pompierilor și echipajelor de salvare din toată țara. Paramedicii vâlceni s-au clasat pe primul loc. Acest rezultat a fost înregistrat de echipa formată din: plt. maj. Cristian Cîrciumaru, plt. maj. Lucian Gavrilei și plt. maj. Ovidiu Ciortan, plutonier major Rareș Petria. Așadar, la cea de-a VI-a ediție a concursului amintit, paramedicii SMURD din cadrul ISU Vâlcea ocupă locul I pentru a patra oară consecutiv, la proba „Acordarea Primului Ajutor Calificat”.
Anul acesta, reprezentații județului nostru vor participa la Competiția Mondială de Descarcerare și Prim-Ajutor din Africa de Sud, fiind câștigătorii acestei probe în anul 2017.
La Târgu Mureș, în anul 2017, echipa județului nostru a reprezentat țara la proba „Acordarea Primului Ajutor Calificat” unde a reușit obținerea locului 10 (locul 6 la proba cu o singură victimă și 13 la proba cu două victime).