„Până-n decembrie, facem planul de școlarizare. Rămân trei licee tehnologice”


• anunță edilul Râmnicului, Mircia Gutău

Cu ocazia inaugurării sălii și terenului de sport de la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a amintit, din nou, despre planurile făcute în ceea ce privește învățământul tehnic. Punctul a fost pus pe liceele tehnologice, unele, în opinia edilului, nemaiavând justificarea pentru cheltuielile cu utilitățile, în concordanță cu prezența elevilor.
„Așa cum am promis, până-n luna de­cembrie, facem planul de școlarizare, iar din cinci licee tehnologice vor rămâne doar trei, iar «Pleșoianu» este unul din aces­tea. Vom începe, cu această ocazie, și modernizarea unității de învățământ. Vă promit că «Pleșoianu» va fi ocupat la capacitate. Nu edilul hotărăște ce și cum, dar trebuie să înțelegem ce se întâmplă în învățământ. Trebuie gândită o lege: se înscriu 700 la seral, dar vin 20 pentru a face ore. Cert este că până-n decembrie vom schimba structura școlară. Sunt zeci de spații libere, cămine părăsite, iar noi plătim căldura acolo și acolo…”, a mai declarat alesul râmnicenilor.

Săptămâna aceasta, va fi inaugurată sala de sport de la Școala nr. 5

După investițiile realizate la unitatea condusă de prof. Cristiana Bitică, zilele acestea va fi inaugurată sala de sport de la Școala nr. 5, unde s-au făcut câteva reparații, modernizări. Printre investițiile în unitățile școlare, lucrări realizate de autoritățile locale din Râmnic, amintim: modernizarea terenurilor de sport de la școlile din Căzănești și Copăcelu, investiții la sălile de sport de la Școala Colonie, Școala nr. 1 „Take Ionescu”, CNI „Alexandru Lahovari”; Școala nr. 10.