OPT FOȘTI PREFECȚI i-au oferit sfaturi actualului prefect de Vâlcea


Aniversare de suflet la Instituția Prefectului – Județul Vâlcea! Ziua Instituției Prefectului (marcată oficial pe 2 aprilie) a fost sărbătorită în avans, pe 1 aprilie 2022, în prezența a opt foști prefecți ai județului. La eveniment au mai fost prezenți directorii unor instituții deconcentrate, șefii structurilor de ordine și siguranță publică, situații de urgență și angajați ai instituției.
Mihai Oprea, prefectul județului Vâlcea, a subliniat faptul că, de-a lungul anilor, activitatea Instituției Prefectului – Județului Vâlcea s-a bazat pe principiile legalității, transparenței, onestității, eficienței, corectitudinii și imparțialității.
„Doresc să mulțumesc tuturor, nu doar pentru prezența la acest eveniment ci, în special, pentru implicarea, dedicarea, profesionalismul, eficiența și munca depusă în această instituție fundamentală a județului nostru. Îmi doresc să fim cât mai aproape de vâlceni pentru a răspunde rapid și eficient nevoilor din societate. În același timp, îmi propun să fim un partener corect al instituțiilor deconcentrate și al primăriilor din județ. Am spus-o și o repet: îmi doresc să fiu un factor de unitate, nu de dezbinare, un factor de echilibru și stabilitate. Colegilor mei din cadrul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea le urez La Mulți Ani, multă sănătate și putere de muncă! Este important să fim întotdeauna aproape de oameni și de nevoile acestora, pentru că doar așa vom putea să luăm cele mai bune decizii pentru comunitate. Aceleași gânduri sincere se îndreaptă și către instituțiile deconcentrate. Reușita acțiunilor noastre se va reflecta în creșterea gradului de încredere a cetățenilor în instituțiile statului”, a transmis Mihai Oprea, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Cei opt foști prefecți prezenți la eveniment au primit diplome de excelență

Nicolae Curcăneanu, decanul de vârstă al prefecților prezenți al eveniment, a rememorat momente ale mandatului său în fruntea instituției. El a mulțumit pentru invitație și a salutat decizia prefectului Mihai Oprea de a relua seria întâlnirilor cu foștii reprezentanți ai Guvernului în teritoriu.
Mihai Oprea le-a înmânat foștilor prefecți prezenți la eveniment (Nicolae Curcăneanu, Mircea Perpelea, Petre Ungureanu, Mircea Nadolu, Dumitru Cornoiu, Radu Renga, Florian Marin și Tiberiu Costea) diplome de excelență, în semn de apreciere a activității desfășurate în litera și spiritul legii, în folosul cetățenilor județului Vâlcea.