Opt elevi din Vâlcea au fost eliminați din Bacalaureat


Pe 24 iunie s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020. Dintre cei 2.982 de candidaţi înscrişi la nivelul județului Vâlcea în cele 21 de centre de examen, s-au prezentat 2.843 candidați și au absentat 139. Toți candidații prezenți au fost supuși triajului epidemiologic, ei având temperatura sub 37,3 ̊ C.
Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă opt candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Ultima probă, cea la alegere a profilului, se desfășoară pe 25 iunie.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.
• Biroul de comunicare al IȘJ Vâlcea