Opinie interesantă a viceprimarului din Galicea: „AJF ar putea organiza un eșalon intermediar între ligile a IV-a și a V-a”


Se înmulțesc opiniile oamenilor din fotbalul vâlcean care consideră că o parte din vina pentru ratarea celor patru promovări consecutive ale campioanelor județului nostru în Liga a III-a este purtată și de către reprezentanții Asociației Județene de Fotbal. Chestionat pe marginea acestui subiect, viceprimarul Florea Udrea din Galicea și-a exprimat opinia în ceea ce privește organizarea unui campionat de elită cu o singură serie și un număr de echipe mult redus față de ultimul sezon. Astfel, dacă în ediția 2014/2015, Liga a IV-a vâlceană a funcționat cu două serii și aproximativ 30 de echipe (unele cluburi s-au retras pe parcurs), liberalul din Galicea consideră că un eșalon de elită cu 12 sau cel mult 14 formații la start ar veni „mănușă” fotbalului județean. Totuși, Florea Udrea a ținut să precizeze că, în opinia sa, ar trebui introdus și un eșalon intermediar între actualele ligi a IV-a și a V-a, în care să evolueze cluburile care nu pot face față la „Elită”. Acest eșalon ar trebui să aibă în componență, similar Ligii a IV-a, 12-14 echipe.
„Am fost puțin dezamăgit după eșecul celor de la Flacăra Horezu. Sincer, mă așteptam să promoveze în Liga a III-a. Nu sunt eu în măsură să caut vinovații pentru acest eșec al campioanei județene, însă cred că un campionat al Ligii a IV-a cu o singură serie, cu mai puține echipe, dar mult mai puternic, ar avantaja campioana județeană în viitoarele meciuri de baraj. Dacă ar fi după gândurile mele, Liga a IV-a nu ar trebui să aibă mai mult de 12, maxim 14 cluburi. Așa ar fi multe meciuri tari și campioana va avea parte de competiție puternică până la meciul de baraj. Desigur, dacă s-ar întâmpla așa, ar trebui introdus un eșalon intermediar între actualele Ligi a IV-a și a V-a. Fără el ar fi prea mare diferența între cele două eșaloane. Acolo ar juca echipele mai slabe din actuala Ligă a IV-a și cele mai bune din cele trei serii ale Ligii a V-a. Cred că acest eșalon intermediar ar trebui să aibă tot 12-14 echipe. Fotbalul vâlcean trebuie să crească în calitate fiindcă altfel riscăm să mai stăm alți ani buni fără echipă în Liga a III-a”, a precizat viceprimarul comunei Galicea, Florea Udrea.