Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 aprilie 2021

O vâlceancă a dus faima ciclismului românesc până-n Israel!


• Adriana Szentgyörgyi Ceaușescu a câștigat prima etapă a competiției internaționale de ciclism „Dead Sea Grando Fondo, Tour of Arad, Israel”

Finalul săptămânii abia încheiată a fost unul de vis pentru ciclista Adriana Szentgyörgyi Ceaușescu. Vâlceancă după soț, fiind căsătorită cu Dan Ceaușescu – directorul Urban SA, Adriana reprezintă Ro­mâ­nia în cadrul unui important concurs de ci­clism internațional. Intitulat „Dead Sea Grando Fondo, Tour of Arad”, concursul se des­fășoară în Israel, în apropierea Mării Moarte, după cum îi spune și numele. Pen­tru a evita orice neclaritate, precizăm că acest turneu nu are legătură cu orașul Arad din România, fiind doar o coincidență de nume.
MEDALIERevenind la Adriana Ceaușescu, trebuie spus că ea s-a impus în prima etapă a întrecerii cicliste feminine, categoria Mas­ters. Apoi, în cea de-a doua, desfășu­rată sâmbătă, a încheiat pe locul al doilea, la numai câteva secunde în urma câștigă­toarei. Asta în pofida nivelului ridicat al com­petitoarelor, aici fiind prezente concurente din mai multe colțuri ale planetei, dar și prin prisma condițiilor de climă specifice Israelului. În clasamentul general, vâlceanca noastră se află pe primul loc!

Cum a simțit Adriana a doua etapă: „Cea mai grea cursă ever”

Sâmbătă după amiaza, la puțin timp după încheierea cursei din a doua etapă, Adriana Ceaușescu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare. Rândurile scrise de ciclistă sunt extrem de grăitoare și redau fidel dificultățile pe care un sportiv trebuie să le înfrunte când pedalează prin arșița din Israel.
„Gata, s-a terminat! Cea mai grea cursă ever. Deșert, căldură, vânt… mult vânt. M-am rupt de plutonul principal după 30 km, am mers singură vreo 10 km și m-a prins un alt pluton. La km 50, a trebuit să opresc pentru apă, am pierdut vreo două minute, timp în care plutonul în care eram s-a dus… Am încercat să îi ajungem împreună cu trei băieți, dar… nici o șansă. Am rămas singură până la final, dar mai prindeam din urmă băieți, mai ales pe celebra urcare Pasul Scorpionului, unde foaia mea de 39 m-a rupt, dar am terminat cât de cât ok cei șase km cu pante peste 10%. Maxima cred că a fost de 17%. Apoi mi-am revenit rapid, traseul fiind mai mult valonat, urcări și coborâri multe până la finish. În ultimul kilometru, am prins-o pe una dintre fetele din categoria mea, dar n-am reușit să o ajung, ea fiind ajutată de echipă. Am pierdut la câteva secunde. Mă oftic, dar da, ciclismul este sport de echipă. Solo e doar de fun și/sau antrenament! Asta e cursa, dar la clasamentul general conduc”, sună decla­rația Adrianei de pe pagina de socializare.
La finalul acestui material, nu putem decât să îi urăm Adrianei succes pe mai departe și să îi mulțumim pentru reclama excelentă pe care o face ciclismului românesc, dar și vâlcean, în cele mai variate puncte de pe mapamond.

Alte articole de la Alte sporturi