O nouă serie de elevi-jandarmi a depus jurământul la Drăgășani


La o zi după comemorarea Eroilor căzuți în luptele pentru apărarea țării (adică pe 11 iunie 2021), cei 200 de elevi ai Școlii Militare de la Drăgășani au trăit înălțătorul moment al depunerii Jurământului militar. Ceremonialul s-a desfășurat în prezența secretarului de stat Irina Alexe, a chestorului de poliție Valentin Monoiu, directorul general al Direcției Generale Management Resurse Umane, și a inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonelul Alin Mastan.
Pentru tinerii care au ales să-și așeze viața sub semnul datoriei față de țară și față de cetățenii ei, depunerea Jurământului militar reprezintă mai mult decât un moment, mai mult decât un simplu ceremonial. Acesta reprezintă angajamentul suprem de fidelitate față de tot ceea ce înseamnă interes național.
„Tinerii au rostit Jurământul militar și și-au pus în mod necondiționat viața în slujba României. Ei reprezintă cea de-a 34-a serie de elevi de la înființarea Școlii de la Drăgășani, acum 83 de ani, la data de 1 iulie 1938. Programul de pregătire va continua, atât în școală, cât și în unitățile operative, pentru a dobândi și dezvolta competențele necesare îndeplinirii misiunilor viitoare”, a declarat generalul de brigadă Marian Zamfir, comandantul Școlii de Jandarmi din Drăgășani.