O masă de operații și două lămpi: singurele achiziții ale Maternității


• și asta încă de la înființare • Managerul Ponoran vrea modificarea planului de investiții • Ponoran, audiență la ministrul Bănicioiu

Din lipsa fondurilor, în prezent, la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea nu se găsesc papuci și nici cămăși de noapte. Directorul medical al SJU Vâlcea, dr. George Brânzan, explică că situația vine ca urmare a lipsei banilor pentru investiții. „Maternitatea a fost printre primele spitale, prieteni ai copilului. Aveam sistem rooming-in, adică mama stătea cu copilul. Din lipsa banilor, însă, nu s-a putut achiziționa, de la înființare, decât o masă de operații și două lămpi. Aparatura a fost adusă din tot județul. Și dacă există venituri proprii, nu se pot folosi la achiziționarea de aparatură, ci doar pentru a lua mânuși și materiale sanitare”, a declarat dr. Brânzan.

Potrivit declarației managerului Dan Ponoran, probleme sunt în aceea ce privește aparatura pentru  anestezie: „Chiar dacă aș avea acum bani, nu aș putea achiziționa ceva. Am făcut cerere la Consiliul Județean și voi intra în ședință să dezbat subiectul. Trebuie modificat planul de investiții. Personal, mă voi duce în audiență la ministrul Bănicioiu, solicitând ca, în achiziționarea aparaturii, CJ să vină cu 10% din valoare, iar Ministerul Sănătății, cu restul, de 90%”, a precizat managerul Ponoran.