O jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea, în echipa ideală a Ligii Campionilor


Zilele trecute, oficialii Federației Europene de Handbal (EHF) au anunțat rezultatele votului desfășurat on-line în ultima perioadă pentru desemnarea celor mai valoroase jucătoare (pe posturi) care au evoluat în actuala ediție a Ligii Campionilor. Acest vot a fost organizat chiar dacă, din cauza pandemiei de Coronavirus, cea mai puternică întrecere inter-cluburi din handbalul feminin european nu s-a încheiat, fiind întreruptă la faza sferturilor de finală. Cum se cunoaște, ambele echipe care au reprezentat România în această competiție au acces faza sferturilor de finală. Campioana SCM Râmnicu Vâlcea urma să întâlnească redutabila campioană a Franței (Metz Handball), în timp ce vicecampioana CSM București ar fi trebuit să aibă o misiune probabil și mai dificilă în fața campioanei Ungariei și deținătoarea trofeului Ligii Campionilor (ETO Gyor).
Totuși, conform informațiilor actuale venite dinspre forul handbalistic european, competițiile inter-cluburi care au fost întrerupte în luna martie din cauza izbucnirii pandemiei de Coronavirus nu se vor încheia pe «hârtie», adică fără decernarea vreunui trofeu. Cel mai probabil (în funcție și de evoluția crizei sanitare la nivelul întregului continent), ultimele faze ale tuturor competițiilor inter-cluburi se vor desfășura în luna septembrie a acestui an.

 

Elghaoui și Neagu, premiantele Ligii Florilor

 

În urma votului exprimat de iubitorii handbalului, au fost desemnate, pe posturi, jucătoarele din echipa ideală a Ligii Campionilor (în sezonul 2019/2020). Pentru postul de cel mai bun pivot al competiției, a fost votată Asma Elghaoui de la SCM Râmnicu Vâlcea. Jucătoarea campioanei României a strâns cel mai mare număr de voturi dintre toate sportivele care au putut fi votate în cadrul acestui vot electronic organizat de către reprezentanții Federației Europene de Handbal: 14.896 de voturi! În clasamentul organizat pentru desemnarea celui mai bun pivot al Ligii Campionilor, jucătoarea de la SCM Râmnicu Vâlcea a depășit unele handbaliste foarte cunoscute în acest sport, precum Heidi Loke, Kari Brattset, Sladana Pop Lazici sau Astride NGoan.
Cristina Neagu a fost votată cel mai bun inter-stânga al competiției. Căpitanul naționalei României, dar și al celor de la CSM București a strâns 7.594 de voturi, devansând jucătoare precum Estavana Polman, Anne Mette Hansen, Louis Abbingh sau Orlane Kanor.
Dacă Asma Elghaoui s-a aflat pentru prima oară în echipa ideală a Ligii Campionilor, Cristina Neagu a ajuns la cea de-a treia astfel de „prezență” decisă în urma votului exprimat de iubitorii handbalului (după cele bifate în sezoanele 2014/2015 și 2017/2018).
ETO Gyor, deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, este singurul club care are două handbaliste votate în echipa ideală a acestui sezon. SCM Râmnicu Vâlcea a avut trei jucătoare nominalizate pentru echipa ideală: Asma Elghaoui (pivot), Mireya Gonzalez (inter-dreapta), Ann Grette Norgaard (extremă stânga). CSM București a avut patru jucătoare nominalizate pentru echipa ideală: Cristina Neagu (inter-stânga), Denisa Dedu (la portar), Andrea Lekici (centru), Linnea Torstensson (cel mai bun apărător).

 

Echipa ideală a Ligii Campionilor în sezonul 2019/2020

 

Portar: Amandine Leynaud (ETO Gyor) – 9.055 voturi;
Extremă stânga: Sanna Solberg (Team Esbjerg) – 6.570 voturi;
Inter stânga: Cristina Neagu (CSM București) – 7.594 voturi;
Centru: Stine Oftedal (ETO Gyor) – 13.161 voturi;
Pivot: Asma Elghaoui (SCM Râmnicu Vâlcea) – 14.896 voturi;
Inter dreapta: Anna Viahireva (Rostov Don) – 9.158 voturi;
Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (Buducnost Podgorica) – 7.462 voturi;
Cea mai bună apărătoare: Eduarda Amorim (ETO Gyor) – 11.029 voturi;
Cea mai valoroasă tânără jucătoare: Noemi Hafra (Rail Cargo Hungaria) – 7.440 voturi;
Cel mai bun antrenor: Emmanuel Mayonnade (Metz Handball) – 6.927 voturi.