O BICICLETĂ ELECTRICĂ a declanșat un incendiu devastator în Drăgoești


Angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au avut de gestionat 29 de misiuni la începutul acestei săptămâni. Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină pentru 19 situaţii de urgenţă. A fost vorba despre trei traumatisme, un accident rutier și 15 diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor calificat, 18 pacienţi au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
În data de 27 iulie 2021, la ora 06.32, pompierii militari ai ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Drăgoești. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafaţă de circa 40 mp. și deșeuri depozitate atât în interiorul casei, cât și în curte, pe aproximativ 300 mp.. Cauza probabilă, stabilită de pompieri în urma cercetărilor preliminare, este reprezentată de efectul termic al curentului electric din cauza unui acumulator defect (bicicletă electrică aflată la încărcat) în apropierea materialelor combustibile.

 

Incendiu mare și în Boișoara

 

În data de 26 iulie 2021, la ora 20.52, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Boișoara. Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 110 mp; acoperişul casei de locuit aflată în imediata apropiere, construit din lemn cu învelitoare țiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. și acoperișurile a trei anexe gospodărești. De asemenea, au fost degradată zidăria construcțiilor. A fost necesară intervenţia echipajului SAJ pentru acordarea asistenței la un atac de panică suferit de proprietară, însă nu a fost necesar transportul la spital. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este reprezentată de producerea unui scurtcircuit electric din cauza instalației de iluminat necorespunzătoare.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al ISU Vâlcea