O altfel de „premieră” la Teatrul Anton Pann: spectacole transmise în direct!


O idee excelentă, inovatoare putem spune, este cea a actorilor de la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. În timp ce majoritatea instituțiilor de concerte și spectacole încearcă să se adapteze noului trend, prezentând publicului, în mediul online, o ofertă bogată de spectacole înregistrate, Teatrul Anton Pann vine cu o formulă nouă, aceea de a vedea spectacole de teatru în direct, în online. În felul acesta, actorii încearcă păstrarea unei conexiuni cu publicul vâlcean în mediul virtual prin diferite forme de interacțiune, programe de spectacole lectură în variantă audio-video, cursuri online de scriere dramatică, concursuri, poll-uri, sondaje, ștafete etc. Teatrul este și trebuie să fie o oglindă a societății. Teatrul înseamnă prezent, emoție născută pe loc, înseamnă „aici” și „acum”.
Dar cum poți răspunde nevoii de teatru într-o etapă în istorie în care interacțiunea umană este la limita legalului? Cum poți spune povești unui public care fizic nu se află lângă tine și, în același timp, să nu se piardă caracterul teatral? Cum poți transforma ecranul de la telefon sau de la laptop într-o oglindă a societății, fără să se piardă ceea ce face ca Teatrul să fie Teatru și nu o altă Artă? Acestea sunt niște întrebări pe care ei, actorii de la Teatrul Anton Pann, și le pun de când „StămAcasă”.
Încercând să răspundă la aceste întrebări, actorii Teatrului Anton Pann au demarat un proiect inedit. Da, lucrează la un spectacol care vorbește despre exact ceea ce trăim azi: despre izolare, despre singurătate, despre noi, despre partea goală, dar mai ales, partea plină a paharului. Veți vedea si vom simți împreună cu ei, în direct, în online, emoția fiecărei replici. Va fi o mini-serie de spectacole. Si va fi în curând.
Stați aproape, nu la propriu, ci urmăriți pagina de Facebook a Teatrului Anton Pann. Actorii Teatrului Anton Pann încearcă cu toate forțele lor (și s-a dovedit că au forță) să vă țină aproape și să vă satisfacă nevoia de teatru în acest timp de criză din care sperăm să ieșim cu bine, iar dumneavoastră să vă întoarceți sănătoși în sălile de spectacol.
În acest nou proiect al lor, noi, toți cei care iubim teatrul, le urăm succes!
• Daniela ȘTEFĂNESCU