NUMĂRUL VÂLCENILOR INFECTAȚI cu Coronavirus scade, cel al internaților la ATI crește!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică furnizate miercuri, 19 mai 2021, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la această dată, au fost confirmate 16.308 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 75 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: patru sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 61 au forme medii și 10 sunt internate în secția ATI. Se remarcă o scădere a numărului vâlcenilor infectați cu Coronavirus, însă o creștere a celor internați în unitățile de terapie intensivă. Spunem asta deoarece, atât săptămâna trecută, cât și la începutul acestei săptămâni, numărul pacienților de la ATI a variat între șapte și opt; acum, din păcate, acest număr a ajuns la zece.

Vâlcea a eradicat focarele de Coronavirus

O veste bună este aceea că, în prezent, în județul nostru, nu mai există focare de SARS-CoV-2 care să fi fost identificate la agenți economici, instituții publice, unități sanitare sau în centre rezidențiale.
„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 58.212 teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 41.968 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 100.180 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, 104 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 71 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Reamintim că pentru a obține informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă puteți apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea”, au transmis reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea