Nu trece zi fără VEȘTI RELE: Personal medical din Vâlcea, infectat cu COVID


La finalul zilei de miercuri, 15 iulie 2020, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au reactualizat informațiile legate de evoluția pandemiei în județul nostru. Dincolo de toate cifrele actualizate care, în majoritate sunt pe trend crescător, veștile și mai rele sunt legate de infectarea unor angajați de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, dar și de la Secția ATI.
Mai jos vă prezentăm, secvențial, comunicatul la care facem referire:
În ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv și două persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar al Spitalului Județean Vâlcea. Este vorba de o asistentă de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea și o infirmieră de la secția ATI. Pentru a preveni răspândirea virusului, în cele două secții au fost luate următoarele măsuri: dezinfecția spațiilor, identificarea contacților apropiați ai celor două cazuri în vederea recomandării de a rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile, verificarea echipamentelor de protecție utilizate de către personal etc.
Menționăm că în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea sunt internate în prezent 31 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dintre acestea un număr de 25 fiind cazuri diagnosticate în județ, iar restul pacienți transferați din alte județe.
În secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea nu se află în acest moment niciun pacient confirmat cu COVID-19. Numărul de teste realizate în județ până la această dată este de 7.832. Numărul deceselor este de șapte.

 

Probleme la Zătreni și Bistrița

 

În ceea ce privește situația de la Centrul de asistență și îngrijire Zătreni, precizăm că în prezent, în centru se află 70 de persoane pozitive, care sunt monitorizate de personalul medical al DGASPC sub coordonarea unui medic în specializare Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Vâlcea. La sfârșitul săptămânii trecute a fost înregistrat și un deces în rândul beneficiarilor din centru.
Au fost primite rezultatele pentru o parte dintre testele realizate în cadrul centrului de îngrijire de la Bistrița. Dintre acestea șapte sunt pozitive, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus în acest centru fiind la această dată de 18, dintre care nouă beneficiari și nouă infirmieri.