Nu e de glumă cu Poliția Locală din Râmnic: Au fost somați 26 de proprietari de autovehicule


• șase avertismente și o amendă pentru patronii unităților de alimentație publică
Săptămâna trecută, polițiștii locali din Râmnicu Vâlcea au desfășurat ample operațiuni de verificare pe raza municipiului. Conform comunicatului oficial de presă, ei au acționat „pe linia conformării faţă de legislaţia în vigoare, concentrându-se pe modul în care se respectă prevederile Legii nr. 349/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun”. Au fost derulate 44 de controale la unităţi de alimentaţie publică, soldate cu 14 atenţionări verbale ale unor administratori ai acestor unităţi, șase avertismente scrise, dar şi o amendă.

Alte 12 amenzi au fost aplicate pentru diverse nereguli

Totodată, s-a verificat şi respectarea HCL nr. 50/2006 – art. 43, lit. (n) referitoare la staţionarea şi parcarea pe aleile auto şi pietonale, trotuare şi parcări publice din zona blocurilor a autovehiculelor cu masa totală autorizată mai mare de o tonă aparţinând persoanelor juridice. După aceste verificări, la sediul Poliţiei Locale au fost invitate, pentru explicații, 27 de persoane. De asemenea, s-a acționat și pentru respectarea HCL nr. 125/2009 referitoare la Regulamentul parcărilor publice de reşedinţă. În urma acestor acţiuni au fost adresate 153 de invitaţii în vedere lămuririi unora din aspectele sesizate. Pentru neregulile descoperite, polițiștii locali au acordat 12 amenzi şi 13 avertismente.
„În acelaşi timp, în baza HCL nr. 340/189/18.12.2012 au fost depistate 26 de autovehicule abandonate pe domeniul public, pentru care s-a demarat procedura de transmitere a somaţiilor către proprietarii acestora”, se arată în încheierea comunicatului de presă la care am făcut referire.