Nicu Cismaru, la al V-lea volum: „Simfonii de vers cu insomnii”


Nicu Cismaru (foto, în dreapta), președintele Societății Culturale „Anton Pann”, scriitor și jurnalist de investigații, cum mai este cunoscut, și-a lansat, recent, cea de-a cincea carte, volumul „Simfonii de vers cu insomnii”. Lansarea a avut loc la Clubul „Alexandru M. Alexiu” din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Râmnic, în prezența președintelui unității, Grigore Răban (foto, al doilea de la stânga la dreapta), părintelui Nicolae State-Burluși (foto, al doilea de la dreapta spre stânga), a deputatului Vasile Cocoș (foto, în centrul imaginii), a pensionarilor vâlceni și a membrilor Societății Culturale „Anton Pann”.
După rugăciunea rostită de către părintele State Burluși, a urmat un moment în care s-au recitat câteva poezii ale autorului, după care deputatul Vasile Cocoș a ținut să-i felicite pe susținătorii evenimentului. „Felicit președintele CAR Pensionari pentru amabilitatea de a asigura acest cadru optim, un cadru în care Nicu Cismaru, pe care-l cunosc de peste 30 de ani, și-a lansat a cincea carte, un volum în care a pus tot ce a simțit și trăit. Sunt alături de oameni pe care-i cunosc de mai mult timp, pentru care am un deosebit respect pentru munca depusă. Și ca viceprimar al Râmnicului am susținut financiar lansările de carte”, a mărturisit deputatul vâlcean.
La rândul său, părintele State Burluși s-a arătat impresionat și plăcut suprins de poezia lui Nicu Cismaru: „La început, am fost reticent la poezia lui Nicu Cismaru, dar tot citindu-l, m-a captivat și am devenit un cititor frecvent. Cartea lansată are o armonie destul de spirituală, pe care o regăsesc în poezii”.
Mai jos, vă prezentăm o strofă dintr-o poezie ce ne-a impresionat:
„Nu dați cu buzduganul, țara moare,
Iar zeii pângărindu-ne-vor glia,
Alimentează ura-ntre hotare –
Ei vor să rupă țara, România!”
(Nicu Cismaru – Nu dați cu buzduganu!)