Niciun leu pentru refacerea Grădiniței din Milești, arsă în primăvară


Prezent la ședința pe școli organizată de Instituția Prefectului săptămâna trecută, primarul comunei Făurești, Marius Irimia, a ținut să precizeze că încă nu s-au găsit bani pentru refacerea grădiniței din satul Milești, arsă în luna aprilie.
„Încă nu s-au găsit fonduri pentru refacerea grădiniței din Milești, după incendiul ce a avut loc în primăvară. Avem două grupe de copii care activează în partea de jos a clădirii și o clasă pregătitoare. Dar, deși am făcut demersuri, nu ni s-au alocat fonduri pentru refacerea acesteia”, a declarat edilul Irimia.
Ca urmare a situației prezentate, prefectul județului, Florian Marin, a solicitat edilului Marius Irimia reluarea demersurilor, ajutat fiind de reprezentanții Prefecturii.
Reamintim că, în primăvara acestui an, a izbucnit un incendiu la Grădinița din Milești, comuna Făurești, arzând acoperișul clădirii pe o suprafață de 264 mp. Focul ar fi izbucnit din cauza unui coș de fum necurățat.
În comuna Făurești, se află-n reabilitare, cu finanțare pe PNDL, Școala din Bungețani, stadiul lucrărilor fiind realizat în proporție de 40%. Se va face o extindere pentru amenajarea grupurilor sanitare și se va amplasa și o centrală termică pe combustibil solid.