Nesimțirea CNADNR, la schimbarea numărului de înmatriculare: Pe site vezi că ai nevoie de trei documente, la ghișeu afli că îți trebuie mai multe


Situație foarte ambiguă la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România – Filiala Vâlcea. Cine dorește să își schimbe numărul de înmatriculare la mașină și caută informații pe site-ul companiei (http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=150) constată că trebuie să se prezinte la ghișeul instituției cu următoarele trei documente, indiferent dacă este vorba despre persoană fizică sau juridică: numărul de înmatriculare la momentul achiziționării rovinietei, numărul de înmatriculare la momentul prezentei solicitări și număr identificare (serie șasiu).
Surpriza apare atunci când ajungi în fața ghișeului și dai nas în nas cu funcționarul public. Așa am constatat că, pe lângă cele trei documente menționate expres pe site-ul instituției (după cum se poate observa în imaginea alăturată), mai sunt necesare încă două: copie după cartea veche de înmatriculare a mașinii (deci cu numărul anterior) și copie după dovada de achiziție a rovinietei.
Stăm și ne întrebăm cum este posibil ca angajații de la CNADNR să solicite copii după acte pe care tot ei le-au eliberat. Oare în felul acesta procedează doar angajații pe care i-am întâlnit noi sau e o chestiune generalizată? Și, în plus, suntem de părere că reprezentanții CNADNR trebuie să specifice în mod clar care sunt documentele necesare pentru schimbarea unui număr de înmatriculare!