Ne așteptăm la ce e mai rău? Doar 20% dintre pacienții internați la Spitalul din Râmnicu Vâlcea prezintă forme ușoare ale infectării! RESTUL?!?


Veștile transmise astăzi, 17 iulie 2020, de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea în legătură cu starea pacienților internați la unitatea medicală sunt unele dintre cele mai îngrijorătoare pentru județul nostru de la declanșarea pandemiei de Coronavirus! Dintre cei 33 de pacienți care sunt internați (toți fiind confirmați ca infectați cu Coronavirus) doar unul este asimptomatic, iar alți șase prezintă forme ușoare ale infecției. Restul de 26 de persoane infectate prezintă forme medii ale infecției, adică starea de la care, mai ales pe fondul vârstei înaintate sau a comorbidităților, evoluția stării de sănătate se poate oricând altera! Procentual vorbind, asta înseamnă că aproape 80% dintre pacienții internați în Secția Boli Infecțioase a SJU Vâlcea prezintă forme medii ale infecției!
De asemenea, conform comunicatul transmis de către Departamentul de Comunicare al SJU Vâlcea, în ultimele 24 de ore în Secția Boli Infecțioase au fost internați cinci pacienți. O altă „cifră” destul de mare pentru doar o singură zi!

 

Vâlcea a ajuns la 203 cazuri de infectare!

 

Din informațiile transmis astăzi, 17 iulie 2020, la ora 13.00, de către Departamentul de Comunicare Strategică al Guvernului României reiese că județul nostru a ajuns la un total de 203 cazuri de infectare cu COVID (numărul fiind calculat de la declanșarea pandemiei).
De asemenea, tot la nivel național, astăzi a fost înregistrat un nou maxim al infectărilor cu Coronavirus: 799 de cazuri noi!
„În intervalul 16 iulie 2020 (ora 10.00) – 17 iulie 2020 (ora 10.00) au fost înregistrate 17 decese (11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia erau internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Buzău, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. Dintre acestea, cinci decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, șapte decese la categoria de vârstă 60-69 ani și cinci decese la categoria de vârstă 70-79 ani. 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru un deces nu au fost raportate comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 799 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 273 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 925.001 teste”, se arată în comunicatul transmis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României.