Municipalii nu se mai regăsesc! Sceptrul retrogradării, tot mai amenințător în Zăvoi


• antrenorul Adi Dulcea speră să redreseze echipa înainte de a fi prea târziu

Sâmbătă, la Cluj Napoca, jucă­torii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au susținut un test foarte important al finalului de campionat. Cu prilejul etapei a VI-a a play-out-ului Seriei Vest din liga secundă de fotbal, vâlcenii au evoluat pe coche­tul stadion al „șepcilor roșii” de la Universitatea Cluj. Partida era una cu certă semnificație pentru ambele grupări. În eventualitatea unui suc­ces, „viperele albastre” din Vâlcea făceau un pas important spre a „închide” lupta pentru pozițiile fruntașe ale play-out-ului. De partea cealaltă, clujenii erau foarte motivați să dea totul pentru un succes cu Vâlcea. Doar cu trei puncte, Universitatea reintra în calculele pentru salvarea de la retrogradare, un eșec trimițând trupa din inima Ardealului spre o retrogradare rușinoasă în cel de-al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc.

Scor „alb” în primele 45 de minute

Miza confruntării și-a spus cuvântul asupra evoluției celor două echipe, jucătorii nedorind să riște. Astfel, spectacolul fotbalistic a cam suferit pe parcursul primului mitan, „sarea și piperul” acestui sport, adică golurile, lipsind cu desăvâr­șire. Doar câteva ocazii au putut fi contabilizate în primele 45 de minute, cu un plus de periculozitate pentru Universitatea Cluj. Din pă­cate pentru trupa râmniceană, chiar în ultimele momente ale primei reprize, tânărul Georgescu s-a accidentat la mână și a trebuit să fie schimbat. În locul acestuia, antre­no­rul Adrian Dulcea l-a trimis pe Ludușan.

Trei goluri după pauză

Timpul petrecut la vestiare i-a mai impulsionat pe jucătorii celor două echipe. „Șepcile roșii” și „vipe­rele albastre” au ținut morțiș să de­mons­treze că nu pot să părăsească suprafața de joc fără să înscrie vreun gol. Așa că, după primele trei sferturi ale timpului regulamentar de joc în care nu s-a înscris, minutele 69 și 70 au adus două reușite. Pri­ma dintre acestea a aparținut gaz­delor. Universitatea Cluj a deschis scorul prin Turcak, atacantul arde­lean punctând cu un șut plasat expe­diat din interiorul careului nos­tru. Imediat după reluare, micuțul mij­locaș de bandă al echipei noas­tre, Octavian Vasile, a punctat printr-un procedeu mai puțin spe­cific jucătorilor de gabaritul său. Fot­ba­listul originar din Băile Olă­nești a înscris cu capul după o ieșire hazardată a portarului advers.
Vâlcenii dădeau semne de mulțumire față de scorul înregistrat pe tabela de marcaj cu un sfert de oră înaintea „gongului” de final. Un punct adus de pe terenul Univer­sității nu era chiar de aruncat și îi ajuta enorm în lupta pentru evitarea retrogradării. Din păcate, fundașul Hîmpea de la gazde nu a fost de acord cu acest rezultat, iar în minutul 82 a marcat un gol foarte frumos. Acesta a prins un șut foarte bun, mingea ducându-se în cross, foarte puternic, direct la colțul lung al porții apărate de Fildan. Reușita lui Hîmpea a fost ultima din partida de tristă amintire de la Cluj Napoca pentru vâlceni, cea care a consființit și numele echipei învingătoare.
Astfel, Universitatea s-a impus cu 2-1 în fața echipei noastre și a trimis CS Municipal în „hora” pentru evitarea retrogradării. La finalul partidei, tehnicianul grupării noastre s-a declarat dezamăgit de rezultat de încrezător în șansele echipeiu noastre de a se salva de la retrogra­dare. Adrian Dulcea a spus că elevii săi pot face un meci bun runda viitoare, care să se încheie cu o victorie ce le poate aduce un meri­tat „balon cu oxigen”.

Caseta tehică

CSM Râmnicu Vâlcea: Fildan – Samson, Pârvulescu, Stoica (C), Ionescu – Vasile, Piscanu, Artean, Iordache – Georgescu și Voinea. Antrenor: Adrian Dulcea.
Universitatea Cluj: Grecu – Butean, Cordoș, Hîmpea, Crișan – Greu, Boboc (C), Erdei, Vojtus – Popescu și Turcak. Antrenor: Mihai Năbădan.
Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – central; Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Casian Băla (Arad) – asistenți.

Cum se prezintă clasamentul

În urma eșecului pe care CS Municipal la suferit la Cluj Napoca, echipa pregătită de antrenorul Adrian Dulcea a pierdut primul loc în clasamentul play-out-ului Seriei Vest. Echipa noastră a rămas la un total de 26 de puncte și a fost depă­șită de Olimpia Satu Mare. Trupa din nordul țării s-a impus cu 2-0, în etapa a VI-a, contra reșițe­nilor de la Metalul, trecând pe primul loc în clasament. Situația trupei noastre în clasament nu este deloc liniștitoare. Cu patru meciuri rămase de dispu­tat până la finalul campionatului, echipa noastră are doar un punct în fața pcupantei poziției a treia (Șoi­mii Pâncota) și două avans com­pa­rativ cu trupa de pe locul patru (Uni­ver­sitatea Cluj). Toate acestea în con­dițiile în care, la finalul play-out-ului, numai primele două echipe se salvează direct de la retrogradare, iar ce de-a treia se va duce la me­ciul de baraj. Astfel, este cât se poa­te de clar faptul că dintre Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, Șoimii Pâncota și Universitatea Cluj una va ajunge sigur în Liga a III-a. Cât le privește pe ultimele două clasate. Metalul Reșița și Unire Tărlungeni sunt deja retrogradate cu patru etape înaintea finalului de campionat.

Miercuri, meci greu cu Șoimii Pâncota

Etapa a VII-a din play-out-ul Seriei Vest aduce un adversar foarte dificil pentru municipali. Pe propriul teren, jucătorii pregătiți de antrenorul Adrian Dulcea vor da piept cu Șoimii Pâncota. În urmă cu două runde, când cele două echipe s-au întâlnit pe stadionul din județul Arad, „șoimii” au fost cei care au avut câștig de cauză în fața „vipe­relor albastre”. De această dată, municipalii vor să își ia revanșa și să bifeze un succes care să apropie echipa noastră de salvarea mate­matică de la retrogradare. Partida este programată miercuri, cu înce­pere de la ora 18.00, pe stadio­nul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea.

Rezultatele etapei a VI-a

Șoimii Pâncota – Unirea Tărlungeni 3-2
U. Cluj – CSM Râmnicu Vâlcea 2-1
Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița 2-0

Posting....