Municipalele s-au reunit în polivalentă


Așa după cum v-am informat anterior, miercuri, 7 iulie, 2021, în Sala Sporturilor „Traian” a fost programată reunirea lotului echipei de handbal Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea. La reunire au fost prezente 15 sportive. Față de lotul anunțat anterior, patru sportive nu au fost prezente la reunire. Mireya Gonzalez se află în pregătire pentru Jocurile Olimpice alături de naționala Spaniei. Daria Bucur și Daciana Hosu sunt selecționate pentru acțiunea echipei naționale din Spania, unde se află și antrenorul cu portarii de la echipa noastră, Ildiko Kerekeș-Barbu. Corina Lupei va participa la Campionatul European din Slovenia alături de naționala de tineret a României. La reunirea lotului de miercuri a fost prezentă și Raluca Dăscălete, jucătoare care, inițial, nu fusese anunțată a face parte din lotul echipei municipale pentru sezonul 2021/2022.
Din staff-ul tehnic al echipei noastre, la reunirea de miercuri au fost prezenți Goran Kurtes – antrenor principal și Mia Rădoi – antrenor secund.
În context, mai este de amintit și faptul că, la finalul acestei luni, echipa Primăriei Râmnicu Vâlcea va disputa primele jocuri amicale.

Finalul lunii august aduce jocurile din Cupa României

Ediția 2020/2021 a Cupei României FAN Courier la handbal feminin se va disputa în perioada 24-29 august. În mod normal, această întrecere ar fi trebuit să fie organizată în primele patru-cinci luni ale anului curent, însă, din cauza pandemiei de Coronavirus, federația de specialitate a găsit posibilitatea pentru desfășurarea partidelor abia la finalul lunii august. În competiția ce contează pentru sezonul care s-a încheiat deja de o lună s-au înscris cele 14 echipe care evoluează în Liga Florilor MOL, plus CSU Cluj-Napoca din liga secundă. A rămas un loc vacant pentru acoperirea «țintarului» cu 16 formații la start. În această formulă, prin tragere la sorți, a fost stabilită o echipă care a trecut de faza optimilor de finală fără să joace. Norocoasa a fost Rapid București.
În ceea ce privește Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, echipa din județul nostru va întâlni, în faza optimilor de finală din cadrul Cupei României, gruparea craioveană Sport Club Municipal. În cazul destul de probabil în care se va califica în faza sferturilor de finală, echipa râmniceană va întâlni învingătoarea dintre Gloria Buzău și Dacia Mioveni.

Programul optimilor de finală (24 august)

SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova
CSM București – Gloria 2018 Bistrița Năsăud
Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila
Minaur Baia Mare – CSM Slatina
Dacia Mioveni – SCM Gloria Buzău
HC Zalău – CSU Cluj-Napoca
CSM Deva – CSU Știința București
Rapid București va sta

Programul sferturilor de finală (25 august)

CSM Deva / Știința București – HC Zalău / CSU Cluj-Napoca
Dacia Mioveni / SCM Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea / SCM Craiova
CSM București / Gloria 2018 Bistrița Năsăud – Măgura Cisnădie / HC Dunărea Brăila
Rapid București – Minaur Baia Mare / CSM Slatina
Final Four-ul competiției este programat în zilele de 28 și 29 august 2021.
Sursă foto: SCM Râmnicu Vâlcea Facebook