Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 aprilie 2021

Mișcarea Populară Vâlcea pregătește surpriza campaniei electorale


• președintele Marian Mirea are strategie beton!
• Traian Băsescu va ajunge pe 20 martie în Râmnic
Miercuri, la sediul Filialei Vâlcea a Mișcării Populare s-a desfășurat o nouă conferință de presă. Așa cum a declarat încă de la începutul acestui an, președintele filialei județene, Marian Mirea, dorește să prezinte electoratului, în serii succesive, cât mai mulți dintre candidații pentru primăriile din județ. Trebuie să recunoaștem că această strategie din precampania electorală este unică pentru județul nostru. Spunem asta fiindcă alegătorii au o excelentă oportunitate de afla, prin intermediul presei, numele oamenilor care vor să le reprezinte interesele, cât și proiectele pe care doresc să le deruleze în eventualitatea în care vor ocupa funcții publice.

MP îmbină tinerețea cu experiența pentru a cuceri primăriile din
Golești, Lăpușata, Frâncești, Bujoreni și Milcoiu

Revenind la conferința desfășurată miercuri, trebuie să vă spunem că, în cadrul acesteia, au fost prezentați candidații Mișcării Populare pentru funcția de primar în comunele Golești, Lăpușata, Frâncești, Bujoreni și Milcoiu. Din câte s-a observat, și acest lot de cinci candidați a îmbinat armonios tinerețea cu experiența. Mișcarea Populară Vâlcea a venit în fața electoratului cu oameni tineri, bine pregătiți în meseriile lor, dar și cu oameni care au mai făcut administrație și cunosc bine problemele din consiliile locale. De asemenea, după cum președintele Marian Mirea declarase anterior, Mișcarea Populară Vâlcea acordă o atenție deosebite femeilor, partidul urmând să aibă aproximativ o treime dintre candidați din rândul sexului frumos. Tot cu prilejul acestei conferințe de presă, a fost anunțată, în mod oficial, data vizitei lui Traian Băsescu în județul nostru. Fostul președinte al țării se va întâlni cu simpatizanții MP în Râmnic, pe 20 martie.
În rândurile următoare, vom prezenta imagini cu fiecare candidat prezent la conferința de miercuri, împreună cu declarațiile susținute de aceștia.

• Florin Nicula – candidat pentru Primăria Golești: „Am luat decizia de a candidaNICULA2 GOLESTI pentru funcția de primar fiindcă doresc o schimbare în comună. Am în spate o echipă nouă și tânără, cu autorul căreia cred că pot face multe lucruri bune pentru comuna Golești. Cred că alături de echipa mea pot face schimbările pe care mi le propun în comunitatea locală. Politica mea are în centrul său cetățeanul. Vreau ca Goleștiul să ajungă cât mai sus, iar instituțiile din această comună să funcționeze într-un mod cât mai transparent. De asemenea, îmi propun să mă ocup de ceea ce înseamnă dezvoltarea domeniului agricol din Golești, cât și de îmbunătățirea stării drumurilor. La ora actuală, comuna mea este aproape zero la capitolul agricultură. Și spun asta fiindcă fără investitori, investiții și proiecte nu se poate face nimic. Avem drumurile la fel ca acum 25 de ani sau mai rău. Populația este foarte nemulțumită de ceea ce este acum în comună. Am ales să vin la MP dintr-o ambiție personală. Și spun asta fiindcă am fost cooptat de cele două mari partide, PNL și PSD, dar nu am avut loc în niciunul. Am fost atras într-o cursă politică și am crezut că pot să fiu alături de ei… Gândiți-vă că la Golești, actuala conducere din Primărie este de 12 ani. Alianța PNL-PDL vrea să mai stea încă patru ani în Primărie, iar eu nu aveam cum să fiu în inima și sufletul oamenilor de acolo. Am fost cooptat de PNL și PSD, acolo unde, timp de două-trei luni de zile, am fost murdărit. Erau mai multe partide care reprezentau o soluție pentru mine, dar, repet, am ales să vin la Mișcarea Populară din convingere. (…) Am fost membru PSD și consilier local în perioada 2000-2004. Acum lucrez ca electrician la o firmă din Râmnicu Vâlcea. Am speranța că voi fi ajutat de tineretul din comună și sper să fac schimbările pe care mi le propun. Nu știu dacă vreun candidat pornește cu prima șansă la noi în comună. Cred că avem cu toții șanse egale”.

• Voican Elena Laura – candidat pentru Primăria Lăpușata: „Sunt de profesie institutor. VOICAN LAPUSATASunt în MP de două luni de zile, dar sunt de dreapta din anul 2000, din fostul PDL. Am fost vicepreședintă a femeilor democrat-liberale din comuna Lăpușata. Nu pot să spun acum un target pentru alegerile locale din Lăpușata, fiindcă, după părerea mea, este prematur să fac acest lucru. Nu voi izbi în alte partide, îmi voi vedea de campania mea. Știu sigur că lupta va fi grea și că nu vom mai avea parte de acele alegeri care au avut loc sub sigla USL-ului în 2012. După părerea mea, la acele alegeri puteai să pui și o mătură candidat din partea USL și probabil câștiga. Pot să mai spun că am fost mereu de dreapta, susținându-l pe Băsescu. Localitatea din care vin a dat deputat, a dat prefect. În acest moment, sunt la 25% în opțiunile electoratului și am încercat să iau în echipa mea oameni din toate satele. (…) Consiliul local este pionul principal într-o primărie, dar avem mulți primari care chiar semnează ca primarul. Înțepăturile politice deja au început și cred că în nici o localitate nu va fi așteptată perioada de campanie electorală. Prioritari pentru mine sunt oamenii și am încredere în echipa cu care voi merge, una din care fac parte atât tineri, cât și femei. Personal, deși nu voi ataca niciun candidat, mă aștept la atacuri din partea candidaților altor partide. Cum Lăpușata este o comună foarte frumoasă, cu oameni buni, îmi doresc din tot sufletul ca MP să aibă un real succes la alegerile locale!”

• Tatiana Popa – candidat pentru Primăria Frâncești: „Vreau să candidez pentru POPA FRANCESTIfuncția de primar în comuna Frâncești din cel puțin două motive. În primul rând, consider că am pregătirea necesară, având și experiență ca și consilier local două mandate, și mă recomandă activitățile mele la catedră, unde lucrez în învățământul preprimar. Am venit în Mișcarea Populară fiindcă tot timpul am fost o simpatizantă a domnului Băsescu. În al doilea rând, doresc să candidez pentru funcția de primar fiindcă nu pot să rămân indiferentă la problemele și nevoile oamenilor din comună. Și chiar oamenii de acolo au venit cu propunerea ca eu să candidez. Asta cred că se datorează activităților mele ca și consilier, dar ți acțiunilor de voluntariat pe care le-am desfășurat în diverse organizații, alături de care am reușit să implementez mai multe proiecte. (…) Eu sunt de părere că la nivelul alegerilor locale contează foarte mult omul și ceea ce a făcut pentru comună. Cred că toți candidații care vor intra în cursa pentru primărie au șanse egale”.

• Ion Raicu – candidat pentru Primăria Bujoreni: „Vin din comuna Bujoreni și candidezRAICU BUJORENI pentru funcția de primar în această localitate. MP este un partid de centru-dreapta, eu sunt de dreapta, de opt ani de zile făcând politica PNL. O legislatură am fost viceprimar, iar alta consilier local. Cunosc foarte bine proiectele care se derulează în comuna Bujoreni și vreau să candidez cu o echipă nouă de consilieri. Mă bazez pe această echipă și cred că pot duce înainte proiectele care sunt acum în primărie, mă refer aici la cele viabile, cât și la inițierea unora noi. În plus, vreau să ajung primar și pentru transparența de care oamenii trebuie să aibă parte când vin la primărie. La Bujoreni, avem o economie foarte bună. Avem parc industrial și putem crea locuri de muncă. Alături de echipa mea, vreau să aduc victoria MP-ului la Bujoreni!”

• Constantin Dincă Aldescu – candidat pentru Primăria Milcoiu: „Particip ca și ALDESCU MILCOIUcandidat la alegerile locale pentru funcția de primar în comuna Milcoiu. Este prima dată când particip la alegeri din calitatea de candidat. Nu am mai făcut politică până acum, la vârsta de 28 de ani. De meserie sunt tâmplar și profesez la o firmă ca și tâmplar. În particular, mă mai ocup și de apicultură, aceasta fiind o pasiune a mea. Știu că am șanse mici să ajung primar, mai ales că este prima dată când candidez, sunt și tânăr. Dar cred că tinerii ar trebui să ocupe locuri de conducere în instituțiile publice. Nu îmi place cum se lucrează la primărie. De exemplu, am avut o problemă și a trebuit să iau de acolo un extras după un registru. Atunci am descoperit că acel era necompletat de un an și jumătate. Nu înțeleg de ce era necompletat și angajații din primărie nu își fac treaba la timp!? Este nevoie de o mobilizare și cred că eu pot face asta dacă voi ajunge primar!”

MP Vâlcea a prezentat până acum alți 15 candidați! Vă invităm să îi descoperiți

• Claudiu Dugulan – Călimănești
• Ștefan Voicu – Măldărești
• Alexandru Buduleci – Voineasa
• Gheorghe Bîzgan – Șirineasa
• Dan Lăutaru – Grădiștea
• Cornel Mistreanu – Băile Govora
• Gheorghe Mitu – Alunu
• Eugen Diaconu – Amărăști
• Toma Andronescu – Glăvile
• Nicolae Popescu – Ștefănești
• Petre Licu – Zătreni
• Nicolița Cojocaru – Lăcusteni
• Ion Manda – Scundu
• Dumitru Munteanu – Valea Mare
• Stelian Andrei – Lădești

Etichete: , , , , , , ,

Alte articole de la Actualitate