Mircia Gutău, invalidat de Judecătoria Râmnicu Vâlcea


UPDATE

Hotărârea nu este definitivă: poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile!

Pentru toți cei care au deschis deja șampania la auzul veștii că Mircia Gutău nu a fost validat, facem o precizare extrem de importantă. Începând de astăzi, timp de 30 de zile, Mircia Gutău poate ataca decizia cu apel. Mergând pe firul acțiunii și luând în calcul varianta extrem de probabilă în care Gutău va face apel, credem că sosirea vacanței judecătorești îl va împiedica pe Mircia Gutău să obțină prea curând un verdict.

Primar interimar sau alegeri locale?

Din informațiile pe care le avem și din discuțiile purtate cu juriștii, este foarte probabil ca la ședința de mâine, în care Gutău trebuia să fie învestit primar, să fie ales un primar interimar. Acesta va fi ales din rândul consilierilor locali și va prelua destinele Râmnicului cel puțin în perioada în care magistrații vor delibera asupra apelului iminent intentat de Mircia Gutău. În eventualitatea în care invalidarea primarului ales va deveni definitivă și irevocabilă este foarte probabil ca râmnicenii să fie iar chemați la urne pentru a-și alege primarul, iar Vâlcea să devină (pentru a câta oară!?) cap de afiș în țară!

_________________________________________________________________________

Bombă în administrația publică vâlceană. Judecătoria Râmnicu Vâlcea a invalidat alegerea lui Mircia Gutău. Motivele sunt legate de neîndeplinirea condiției de eligibilitate constând „în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales”!

Notă: considerăm că în textul de mai sus, marcat cu caractere italice, trimis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, s-a strecurat o greșeală.  Logic vorbind, cuvântul „aplicat” ar trebui înlocuit cu „anulat”.