„Mirajul Oltului” se prelungește până pe 30 iunie 2016


Un nou termen de implementare al proiectului „Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a stațiunii Călimănești – Căciulata” a fost votat de către consilierii județeni: 30 iunie 2016. Dacă obiectivul „Parc de sport și agrement Jiblea” a fost finalizat, întârzieri au apărut la obiectivul „Parc acvatic și Centru de relaxare Călimănești”. Executantul lucrării a sesizat diverse inadvertențe în adaptarea proiectului tehnic la noua zonă din amplasamentul aprobat.

Precipitațiile abundente din vara lui 2014 au afectat mersul lucrărilor

Totodată, în luna iulie 2014, au căzut precipitații abundente, cu o intensitate neobișnuit de mare față de istoricul zonei, afectând lucrările deja executate la obiectivul „Parc acvatic și de relaxare Călimănești”. A fost nevoie, așadar, de lucrări suplimentare pentru remedierea deficiențelor apărute, precum și pentru drenarea apelor de pe amplasamentul lucrării. De asemenea, SC Protectchim SRL a solicitat prelungirea termenului de execuție a lucrărilor, invocând imposibilitatea executării, înainte de finalizarea lucrărilor de racordare la rețeaua de energie electrică, a unor lucrări exterioare: execuția casei de pompe nr. 2, parcare și zid de sprijin pe latura de nord, zid de sprijin și racorduri utilități pe latura de est etc. Ținând cont de aceste aspecte, a fost solicitată prelungirea implementării proiectului până la data de 30 iunie 2016.

Reamintim că, pe data de 27 aprilie 2011, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Mirajul Oltului”, cu data inițială de finalizare – 27 februarie 2014. Conform actului adițional nr. 5/2015, data de finalizare este 31 decembrie 2015. Cum au apărut probleme, s-a votat, în ultima ședință a CJ Vâlcea din acest an, prelungirea termenului până pe 30 iunie 2016.