Meritau mai mult tinerii din PNL Vâlcea la alegerile parlamentare?


Recunoscut drept un partid care promovează tinerii, PNL Vâlcea și-a depus, chiar de Sfântul Dumitru, listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Totuși, deși nu credem că media de vârstă a candidaților PNL din județul nostru trece de 45 de ani (fiind deci una destul de bună), nu putem să nu ne întrebăm dacă tinerii liberali vâlceni nu meritau și mai mult.
Fără a fi subiectivi și fără a avea vreun parti-pris cu vreunul dintre candidații la parlamentarele de la începutul iernii (indiferent despre ce partid ar fi vorba!!), am privit, spre exemplu, poziția pe care o ocupă Maria Irina Argeșeanu (foto, alături de președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican). Liberala este tânără, ambițioasă și probabil dornică de a demonstra că tinerii (indiferent de culoarea partidului) pot face politică la un nivel mai apropiat de cetățeanul de rând… cetățean care știm prea bine ce părere are despre politicieni. Totuși, jurista Maria Irina Argeșeanu (avocat în prezent, din câte știm noi) a fost poziționată doar pe locul al treilea pe lista PNL Vâlcea în bătălia pentru Senat. Asta în condițiile în care Vâlcea are alocate doar două locuri în așa-zisa „Cameră Superioară” a Parlamentului. Prin urmare, șansele Mariei Argeșeanu pentru o viitoare funcție în Senat sunt clar zero pentru legislatura 2016/2020.
Ca o concluzie, fără a dori să lansăm în mediul public semne de întrebare vizavi de valoarea primilor doi oameni pe care liberalii i-au instalat pe lista pentru Senat (Romulus Bulacu și Victor Popescu), ne întrebăm: chiar nu se găsea un loc mai bun pentru Maria Argeșeanu!?