Memorialul Nicolae Bălcescu găzduiește Ziua Europei


Centrul Europe Direct Vâlcea din cadrul Bibliotecii Județene „Antim Ivirea­nul” Vâlcea, complexul muzeal memorial Nicolae Bălcescu din comuna cu același nume și Asociația „Vatra cu idei” își dau mâna, în cadrul unui frumos parteneriat, pentru a organiza „Ziua Europei”. Eveni­mentul va avea loc duminică, 8 mai, cu începere de la ora 17.00, la complexul muzeal din comuna Nicolae Bălcescu. Manifestarea are loc în prologul eveni­mentelor ce vor fi organizate pe tot cuprinsul județului nostru, în jurul datei de 9 mai, atunci când se sărbătorește Ziua Europei.

Elevii școlii Rotărești, invitați de seamă

Tot duminică, la complexul muzeal, elevii școlii Rotărești din comuna Nicolae Bălcescu sunt invitați de seamă. Un grup de copii de la această unitate de învățământ vor fi prezenți, ei urmând să îi încânte, auditiv și vizual, pe cei prezenți. De asemenea, vor mai fi prezenți și mici artiști de la Asociația Pianoforte, conduși de prof. Mihaela Manafu, care vor cânta la pian și chitară.
Informațiile ne-au fost oferite de Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea.